De pe urma RĂZBOIULUI BĂNUȚILOR au avut de câștigat veteranii

0
291

 Pe lângă războiul dintre Rusia și Ucraina care recent a fost dezlănțuit, mai există și altfel de războaie, cu tentă pozitivă. Astfel, la Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca se luptă cu sărăcia, mizeria și lipsurile.

Așa numitul „Războiul bănuților”, izbucnește în fiecare an și este considerato acțiune de caritate, în cadrul căreia elevii și profesorii adună mână la mână pentru cei nevoiași… Din mijloacele financiare adunate în cadrul celei de-a doua ediții a  Campaniei „Încălzește sufletul unui veteran” au fost procurate 1.6 tone de cărbune. Consiliu de Elevi din liceu, în parteneriat cu Uniunea Națională a Veteranilor Războiului de pe Nistru, organizația Soroca, în frunte cu președintele Alexandru Cimbriciuc, au împărțit câte 160 kg de cărbune la 10 veterani și mame ale veteranilor.

Consiliul de Elevi al Liceul Teoretic „Ion Creangă”, le-a mulțumit tuturor participanților pentru suma de bănuți acumulată. Anul acesta s-au adunat aproximativ 14 kg de bănuți, suma totală constituind 5 730 MDL. Acești bani au fost strânși cu ajutorul tuturor claselor, începând cu elevi ai claselor primare și finisând cu clasele a XII-a. (Valeria PRISACARI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.