De mâine începe înscrierea copiilor în clasa întâi, ce acte trebuie să prezinte părinții

0
388

Înscrierea  copiilor în clasa I-a, în anul de studii 2020-2021, se va realiza în două etape. Potrivit Direcției Învățământ Soroca, prima etapă se va desfășura în perioada 21 mai – 19 iunie.

„O parte din instituții, și mă refer la școlile din oraș, sunt pregătite să primească cererile de la  părinți în regim on-line. Comisia de școlarizare din instituția de învățământ va accepta cererile  în prima etapă doar dacă copilul este din districtul școlar și dacă are atinsă  vârsta de școlarizare”, menționează Angela Mușenco, șefa Direcției Învățământ, pentru Observatorul de Nord.

Documentele necesare pentru înscrierea copilului în clasa I sunt: 

  • Cererea;
  • Buletinul de identitate al părintelui sau al reprezentantului legal;
  • Certificatul de naștere al copilului.

 

Etapa a doua de înscriere se va organiza în perioada 22 iunie – 28 august. În această perioadă, vor fi depuse documentele copiilor care n-au reuşit să fie înscriși în prima etapă, dar și a copiilor din alte districte şcolare  pe locurile disponibile.

În anul de studii 2020-2021  în școlile din raionul Soroca sunt planificate a fi deschise 53 de clase de I-a pentru circa 830 elevi. În școlile din oraș se așteaptă să se înscrie circa 361 elevi, în cele din mediul rural – 469 elevi.

Articolul precedentBădiceni ”bate” Soroca: Câți bolnavi de COVID-19 sunt la Centrul de Plasament…
Articolul următorProiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.