De mâine, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 vor primi tratament la domiciliu

1
1027
sursa: pixabay.com
sursa: pixabay.com

Începând de mâine, 10 aprilie, pacienții diagnosticați cu forme ușoare de coronavirus vor fi tratați la domiciliu de către medicii de familie. Doctorii au fost instruiți în această privință, a declarat Viorica Dumbrăveanu, Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, într-un briefing de presă.

La domiciliu vor fi tratate doar persoanele diagnosticate cu formă ușoară de COVID-19, care nu au boli cronice. Pacienții vor fi supravegheați și monitorizați de medicii de familie în regim 24/24, legătura urmând să fie întreținută prin telefon.

În acest context cetățenii sunt îndemnați să fie receptivi și să țină cont de toate sfaturile medicilor, a mai spus ministra.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cu semne clinice de boală, persoanele cu boli cronice diagnosticate cu COVID-19, femeile gravide și copiii vor fi în continuare internați în instituțile medicale pentru tratament.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi foarte bine daca medicamentele ar fi oferite gratis sau macar la jumătate de preț, căci chiar se primeste în bătaie de joc, pe cei care vin de peste hotare ii tratam din banii statului insa pe cei care plătesc impozite și la moment majoritatea nu activează sa mai meargă și să își cumpere cele necesare pentru tratament e chiar de tot. Întrebarea este următoarea, care va fi modalitatea de oferire a medicamentelor? Sau totuși vom fi nevoiți in caz de boala ( formă ușoară de covid19) sa ne tratam din rezervele ramase căci mulți nu au salariu la moment?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.