De la construcția unui Centru de Diagnostic la vinderea calului școlii…

0
121

Consiliul raional Soroca s-a întrunit la 20 decembrie într-o ședință extraordinară, cu 11 proiecte de decizie la ordinea zilei. Ședința a avut loc, de această dată, în holul renovat al Palatului de Cultură, iar la ea au fost invitați nu doar consilierii, dar și șefii de direcții, primarii localităților, conducătorii mai multor instituții etc.

Printre cele mai importante subiecte propuse spre aprobare au fost cele care țin de formarea prin separare a bunului imobil amplasat în mun. Soroca, str. Mihail Kogălniceanu, 1 (clădirile Spitalului Raional Soroca) cu trecerea din domeniul public în domeniul privat (pentru 20 de ani), transmiterea în comodat a unui bun imobil la demersul SC “IMUNOTEHNOMED” SRL (pentru construcția Centrului de Diagnostic cu prestarea serviciilor de laborator și imagistică medicală). Deciziile au fost aprobate de aleșii locali. Un subiect interesant care a stârnit glumele consilierilor a fost cu privire la vânzarea unor bunuri, și anume Gimnaziului “Andrei Porcescu” din Căinarii Vechi i s-a permis să vândă calul și căruța care erau antrenate la evacuarea gunoiului. Aleșii locali au aprobat premierea elevilor și cadrelor didactice cu performanţe deosebite pentru anul de studii 2017-2018. După alte subiecte, mai mult formale, consilierii au aprobat cu unele modificări acordul de parteneriat cu Asociația Obștească a Profesorilor Seniori din Soroca “Parteneriat între Generații”. După încheierea ședinței, Ghenadie Muntean, președintele raionului Soroca, a prezentat un raport al activității pentru 2018, cu realizările autorităților publice locale de nivelul II. Au urmat câteva întrebări ale consilierului Victor Ciuvaga, inclusiv cu privire la Estrada de vară și pavajul din Parcul “Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, care nu au fost date încă în exploatare. Apoi din partea Consiliul raional Soroca i-a fost înmânată o Diplomă de onoare octogenarului Petru Donțu, veteran al muncii în agricultură, în semn de recunoștință.

La final cei prezenți au fost bucurați de un recital al corului de copii „Belcanto” de la Școala de Arte „Eugeniu Coca”, condus de Ludmila Samarin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.