De la 1 octombrie, pensionarii și pedagogii vor fi mai bogați!

0
935

  În cadrul unei ședințe de guvern a fost votat proiectul de hotărâre care prevede indexarea, de la 1 octombrie curent, a pensiilor și a altor prestații sociale, indiferent de tipul și mărimea acestora.

Astfel, de la 1 octombrie 2020 cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1 143,57 lei. Diferența dintre cuantumul pensiei minime şi cuantumul pensiei calculate se va achita din mijloacele bugetului de stat. În plus, beneficiarii de pensii și de alocații sociale al căror cuantum este sub 3000 lei vor primi suportului financiar unic (majorat cu 200 de lei), care constituie 900 lei.

Vor fi remunerate și cadrele didactice care lucrează în condiții impuse de pandemie, cu volum de lucru mai mare și program prelungit. În acest sens va fi alocat un buget de cca 100 milioane de lei.

Articolul precedentDoamne, ce noutate! Am putea călători fără vize în Grenada! Ura, tovarăși!
Articolul următorIncendiu la biserica din satul Bădiceni
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.