Dacă ți-ai propus să gătești sarmale în viitorul apropiat, trebuie să afli și tu despre acest truc. Bucătarii celebri procedează întotdeauna astfel, pentru a oferi un plus de aromă preparatelor preferate.
Pentru prepararea sarmalelor, ai nevoie de frunze de varză. De obicei, gospodinele fierb frunzele de varză în apă cu sare, înainte de a le folosi pentru a înveli compoziția de carne. Nu arunca niciodată apa de la varza fiartă, după ce frunzele au devenit moi. Bucătarii profesioniști o folosesc la prepararea altor mâncăruri.
Apa de la varza fiartă poate stimula aroma altor produse, precum a sosurilor folosite la chifteluțe sau chiar la sarmale. Playtech Știri îți explică cum poți folosi apa de la sarmale pentru a pregăti un sos delicios, pe care să-l adaugi în oala de lut pe care o dai la cuptor. Poți folosi același sos și când mănânci chifteluțe.
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pe majoritatea, sigur le ai deja în bucătărie. Cantitățile pot varia în funcție de necesități. Iată cum trebuie să procedezi!
Cum să prepari sos cu apa de la varză
Ingrediente:
- roșii;
- smântână;
- apă de la varză;
- sare și alte condimente, în funcție de preferințe.
Mod de preparare:
- Se spală și se decojesc roșiile.
- Se taie roșiile decojite în bucăți potrivite.
- Se pun bucățile de roșii în vasul unui blender.
- Se adaugă deasupra roșiilor o cantitate potrivită de smântână.
- Se amestecă ingredientele în blender până când se obține o pastă omogenizată.
- Se adaugă apa în care s-a fiert varza în pasta de roșii.
- Se presară deasupra sare și alte condimente, în funcție de preferințe.