De ce să nu arunci apa de la varza fiartă

0
245

Dacă ți-ai propus să gătești sarmale în viitorul apropiat, trebuie să afli și tu despre acest truc. Bucătarii celebri procedează întotdeauna astfel, pentru a oferi un plus de aromă preparatelor preferate. 

Pentru prepararea sarmalelor, ai nevoie de frunze de varză. De obicei, gospodinele fierb frunzele de varză în apă cu sare, înainte de a le folosi pentru a înveli compoziția de carne. Nu arunca niciodată apa de la varza fiartă, după ce frunzele au devenit moi. Bucătarii profesioniști o folosesc la prepararea altor mâncăruri.

Apa de la varza fiartă poate stimula aroma altor produse, precum a sosurilor folosite la chifteluțe sau chiar la sarmale. Playtech Știri îți explică cum poți folosi apa de la sarmale pentru a pregăti un sos delicios, pe care să-l adaugi în oala de lut pe care o dai la cuptor. Poți folosi același sos și când mănânci chifteluțe.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pe majoritatea, sigur le ai deja în bucătărie. Cantitățile pot varia în funcție de necesități. Iată cum trebuie să procedezi!

Cum să prepari sos cu apa de la varză

Ingrediente:

  • roșii;
  • smântână;
  • apă de la varză;
  • sare și alte condimente, în funcție de preferințe.

Mod de preparare:

  1. Se spală și se decojesc roșiile.
  2. Se taie roșiile decojite în bucăți potrivite.
  3. Se pun bucățile de roșii în vasul unui blender.
  4. Se adaugă deasupra roșiilor o cantitate potrivită de smântână.
  5. Se amestecă ingredientele în blender până când se obține o pastă omogenizată.
  6. Se adaugă apa în care s-a fiert varza în pasta de roșii.
  7. Se presară deasupra sare și alte condimente, în funcție de preferințe.
Sosul de roșii cu smântână se toarnă peste sarmalele aranjate în formă circulară în oala de lut. Ulterior, se adaugă peste sarmale apă, ca în rețeta clasică, și se dă mâncarea la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, pentru o oră jumătate sau două. Sarmalele vor ieși extraordinar de gustoase! Nu uita că poți folosi același sos și la chifteluțe.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCu ce poți înlocui detergentul dacă nu îl ai in casă și trebuie să speli urgent rufele
Articolul următorAmestecul puternic care te scapă de mucegaiul din mașina de spălat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.