De ce să amesteci frunze de ceai și tutunul unei țigări în bere. Ce beneficii are amestecul asupra plantelor

0
103

Dacă îți place să îngrijești plante, cu siguranță știi deja că multe gospodine obișnuiesc să le pună periodic sub jetul de apă de chiuvetă, cadă sau duș. Acest lucru ajută împotriva infestărilor ușoare, însă unele plante fragile nu tolerează un astfel de tip de tratament.

O altă modalitate de a ține departe insectele de plante este să ștergi fiecare frunză cu o bucată de bumbac cu alcool izopropilic, care conține 70% alcool. Înainte de asta, se testează soluția pe o singură frunză, pentru a observa dacă se arde sau nu. Tratamentul ucide instant insectele.

Ce beneficii are amestecul de frunze de ceai, tutun și bere asupra plantelor tale

Totuși, există și alte modalități de a ține musculițele departe de plante. Se spune că cine aplică această soluție pulverizată pe frunzele și tulpinele florilor, va îndepărta micile viețuitoare pentru aproximativ două săptămâni. Ce trebuie să faci este să amesteci frunze de ceai și tutunul unei țigări în bere.

Sună ciudat, însă utilizatorii online spun că trucul funcționează. Pur și simplu pui câteva frunze de ceai într-un bol, adaugi conținutul unei țigări și deasupra torni bere. Lași amestecul la stat 15 minute, apoi îl treci prin sită. Lichidul care rezultă se pune într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe plantă.

În afară de faptul că insectele nu se vor mai apropia de florile tratate cu această metodă timp de circa două săptămâni, frunzele îngălbenite ale plantelor vor reveni la forma inițială, plină de viață, în doar două zile. Cu o singură condiție: să nu fie moarte deja.

Soluție naturală pentru a reduce infestarea plantelor

Pentru a îndepărta infestarea de la nivelul plantelor, pot fi preparate și aplicate tot felul de soluții. Una dintre ele presupune utilizarea uleiului de neem, un insecticid organic, împreună cu detergent de vase și apă. Se pun 1-2 linguri de ulei într-un vas, se adaugă 1-2 linguri detergent și 1 cană de apă caldă.

Amestecul obținut se pune într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe plante dimineața sau seara, când insectele sunt mai puțin active. Substanța naturală din uleiul de neem afectează abilitățile de hrănire, creșterea și dezvoltarea unei insecte. În plus, acționează ca un repulsiv.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum să păstrezi prospetimea unui buchet de lalele mai mult timp
Articolul următorEști elev și ești pasionat de istorie. Asociația Istoricilor din Republica Moldova te invită la un nou concurs
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.