De ce cutiile de pizza sunt pătrate, de fapt. Mulţi spun că trebuie să fie rotunde

0
180

Comandăm în fiecare zi acest preparat, și de fiecare dată ne vine în cutii pătrate, dar ți-ai pus întrebarea de ce cutiile de pizza sunt pătrate, de fapt? Citește mai departe și află motivul banal, deși mulţi spun că trebuie să fie rotunde.

Ți-ai pus întrebarea de ce cutiile de pizza sunt pătrate?

Toată lumea iubește acest preparat, dar mulți se întreabă: „De ce sunt cutiile de pizza pătrate când aceasta este rotundă?”. Un utilizator TikTok pe nume FactBuddy a făcut lumină în acest mister. Într-un scurt videoclip acesta explică și răspunde la această întrebare.

„V-ați întrebat vreodată de ce cutiile sunt pătrate? Pizza este rotundă, așa că nu ar trebui ca și cutiile să fie rotunde?

Ei bine, de fapt, au existat modele pentru cutii rotunde de peste 15 ani. De obicei, pizeriilor nu le place să le folosească.”, explică utilizatorul de TikTok.

Există un alt motiv în spatele acestui puzzle. Utilizatorul a continuat cu explicațiile în videoclip, apreciat de peste 100 de utilizatori, spunând că acele cutii rotunde folosesc mai multe bucăți de carton și sunt dificil de stivuit, dar ”cutiile pătrate sunt mai ieftine de produs, necesitând doar o singură foaie de carton.

Apple a depus un brevet pentru o altfel de cutie de pizza

De-a lungul anilor, companiile au încercat să schimbe industria de livrare a pizzei cu prototipuri de cutii rotunde. În 2004, un bărbat pe nume John Harvey a inventat o cutie rotundă numită Presseal, despre care credea că reține grăsimea mai bine decât cutiile obișnuite și împiedică preparatul să alunece. Dar găsirea unor producători care să vadă produsul ca pe o soluție și nu ca pe o simplă găselniță s-a dovedit a fi problematică.

În 2010, Apple a depus un brevet pentru un recipient subțire și rotund pentru pizza, conceput pentru plăcinte, prevăzut cu opt orificii de ventilație pentru a permite umiditatea să iasă. Deși nu a fost încă pus la dispoziția publicului, acesta este folosit de angajații Apple pentru a-și duce pizza de la restaurant la birou fără ca aceasta să se ude.

Există cutia pe bază de plante

World Centric, care creează produse compostabile certificate pentru industria alimentară, a introdus Pizza Round, o cutie de pizza compostabilă pe bază de plante. Aceasta este fabricată din trestie de zahăr și bambus. Aceasta are mai puține ambalaje decât o cutie tradițională, precum și o retenție îmbunătățită a căldurii și guri de aerisire care ajută la menținerea crocantării.

Pizza poate fi reîncălzită în cutie, partea de sus se dublează ca un server, iar cutiile se cuibăresc pentru a economisi spațiu de depozitare. Să sperăm că cutiile circulare vor prinde la public. Până atunci, transformați seara de livrare în seara de pizza făcută în casă. Avem rețeta perfectă de pizza pentru a vă ajuta să începeți.

Ți-ai pus întrebarea de ce cutiile de pizza sunt pătrate?

Toată lumea iubește acest preparat, dar mulți se întreabă: „De ce sunt cutiile de pizza pătrate când aceasta este rotundă?”. Un utilizator TikTok pe nume FactBuddy a făcut lumină în acest mister. Într-un scurt videoclip acesta explică și răspunde la această întrebare.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAcțiune de caritate organizată de Angelus Soroca / VIDEO
Articolul următorRețeta de urzici cu usturoi de la mătușa Năstica Ursachi din Rublenița / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.