DE ASTĂZI: Trei zile de post aspru și rugăciune pentru bolnavii de COVID-19. Mesajul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova

0
704
Sursa: mitropolia.md

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a binecuvântat latrei zile de post aspru și rugăciune. Clericii îndeamnă la rugăciune pentru sănătatea bolnavilor de Coronavirus și la ajutorarea celor din jur, care au nevoie de sprijin în această perioadă deloc ușoară. Îndemnul este publicat într-o circulară a sinodului, publicată pe pagina electronică a Mitropoliei Moldovei.

Astfel, postul începe azi și va dura până sâmbătă, 4 iulie, inclusiv. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să respecte recomandările de profilaxie a virusului de tip nou. Acțiunea are loc în contextul epidemiei de Coronavirus în Republica Moldova, care pare că nu mai cedează.

 

Iată ce se spune în circulara Sinodului:

”Suntem profund îngrijorați de situația critică actuală din țara noastră generată de criza pandemică și efectele negative ale ei. Ținând cont de aceste triste realități, în calitate de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova binecuvântăm ca în zilele de 2, 3 și 4 iulie să se țină post aspru, petrecând aceste trei zile în rugăciune stăruitoare însoțită de metanii sau închinăciuni.

 

Să împreunăm exercițiul mai accentuat al postului și al rugăciunii cu pocăința sinceră, urmată de împărtășirea cu Sfintele Taine ale lui Hristos în ziua de duminică. De asemenea, important este ca pe lângă acestea să-i slujim și pe cei de lângă noi, prin manifestarea concretă a purtării de grijă și protejării sănătății acestora.

 

Respectând în continuare regulile date cu privire la această situație de către autoritățile civile și sanitare, reiterăm îndemnul nostru părintesc de a înălța rugăciuni și pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi de acest virus, pentru personalul medical din țara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă, dar și pentru cei care au trecut la Domnul din cauza epidemiei de COVID-19, pentru că aceasta este una din datoriile principale ale creștinilor de a se ruga unii pentru alţii.

 

În istoria Ei, Biserica Ortodoxă a trecut prin mai multe asemenea perioade de nevoie și primejdie omenească, având de înfruntat și anumite boli molipsitoare, din care a reușit să iasă doar cu ajutorul celor două arme ale Ei duhovnicești: postul și rugăciunea.

 

Să ne consolidăm astfel credința și să sporim rugăciunile către Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Care are puterea de a tămădui toată boala și toată neputința în popor (cf. Matei 4, 23), precum și către Maica Domnului și toți sfinții tămăduitori de boli, citind în aceste zile Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Psalmii, Canonul de pocăință către Domnul nostru Iisus Hristos, dar și rugăciuni către Sfinții Tămăduitori de boli și Mari Făcători de Minuni.

 

Astfel, invocând mila și îndurarea lui Dumnezeu asupra noastră, să parcurgem în unitate de rugăciune și iubire frățească starea aceasta de grea încercare cauzată de pandemia actuală, primind izbăvire de răspândirea acestei epidemii în țara noastră și întărire trupească și duhovnicească.

 

Fie ca Milostivul Dumnezeu să primească jertfa și pocăința noastră și să ne vindece sufletele de păcat, de boală, de întristare și înstrăinare”, se mai spune în comunicatul mitropoliei.

 

Amintim că până astăzi, în Republica Moldova sunt înregistrate 16 898 cazuri de infecție, dintre care 549 pacienți au decedat, iar aproape 9600 au fost tratați.


Articolul precedentVIDEO: +285 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi în Republica Moldova: Care este situația la Soroca?
Articolul următorAi de la 14 la 17 ani? Atunci locul tău este cu noi!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.