De astăzi, Incubatorul de afaceri va arăta altfel

0
255

Astăzi, 16 iunie 2022, în municipiul Soroca au început lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca, suprafața căruia constituie 1500 mp. Totodată acest proiect asigură amenajarea unui laborator cu suprafața de 50 mp în care se vor studia limbile străine, precum și alte cinci laboratoare ale unor instituții de învățământ, suprafața cărora constituie 210 mp. 

Conducătorii acestei instituții, cât și managerii proiectelor din cadrul ADR Nord au repartizat și-au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în crearea contractelor de execuție a lucrărilor.

Ideea principală care a stat la baza proiectului, a fost de a încuraja prin multiple instrumente, antreprenoriatul în Regiunea de Dezvoltare Nord, prin cointeresarea, în primul rând, a tinerii generații să-și creeze propria afacere, susține managerul incubatatorului de Afaceri din Soroca, Liliana Babără.

Acest proiect are o gamă mai largă de benificiari: elevii de la instituțiile de învățământ din Soroca, circa 80 de mii de locuitori și cel puțin 50 de agenți economici din raioanele Soroca, Florești, Drochia și Dondușeni și cei 20 de reprezentați ai Incubatorului de Afaceri din Soroca.

Menționăm că Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova va beneficia, în anul 2022, de 104,8 mln lei pentru implementarea a 11 proiecte de dezvoltare regională noi, incluse în Documentul Unic de Program (DUP) pentru anii 2022-2024. Sumele vor fi alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Naționale (CNCDR) din 1 februarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.