De astăzi în raionul Soroca se declară stare de urgenţă în sănătate publică

0
3746

Astăzi la Soroca a fost convocată Comisia extraordinară de Sănătate Publică, care a analizat situația epidemiologică din raion. Aceasta a constatat că în prezent sunt înregistrate 125 cazuri active de COVID -19, inclusiv în municipiul Soroca și alte 31 de sate. Astfel Centrul de Sănătate Publică a fost desemnat în calitate de autoritate publică responsabilă pentru gestionarea urgenţei de sănătate publică în teritoriul raionului Soroca.

Pe lângă restricțiile impuse acum o săptămână, sunt și altele noi:
“Se stabilesc măsurile restrictive generale pentru persoanele fizice, aplicabile la nivel teritorial pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică:
– Se interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepţia membrilor unei familii. 
– Se interzice aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 (şaizeci şi trei) ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă, cu excepţia: (I) deplasărilor în interes de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfăşurată la distanţă, (II) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (III) deplasarea pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată; (IV) deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate.
– Se interzice aflarea pe terenuri de joacă a copiilor în absenţa părinţilor/tutorelui legal. Persoanele aflate pe terenul de joacă vor respecta măsurile de sănătate publică.
– Se interzice aflarea persoanelor în zone de agrement în grupuri mai mari
de 3 persoane, cu excepţia membrilor unei familii.”

Totodată se recomandă sistarea activităților religioase cu prezența fizică a enoriașilor în
localitățile cu grad de alertă cod roșu.

Vedeți mai jos hotărârea integrală.

Articolul precedentLa Soroca vor ajunge 86 de flacoane care conțin 516 doze de vaccin Pfiser
Articolul următorPersoane confirmate cu COVID-19 – 1060, persoane vindecate – 1512, persoane decedate – 31.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.