„Dar pentru profesorul solitar”

0
661

Acesta a fost genericul unei campanii de caritate, lansată de Direcția raională de Învățământ Soroca, în preajma sărbătorilor de iarnă. Beneficiari ai acestei acțiuni de binefacere au fost 16 pedagogi-veterani din raionul Soroca, iar parteneri au fost ziarele locale, Consiliul raional al elevilor, Consiliul raional al Federației Sindicatelor din Educație și Știință, Asociația Obștească „Casa Speranțelor” .

În total au fost adunați circa 23 mii de lei, bani care au permis procurarea a 16 pachete cu produse alimentare și de igienă, dar și înmânarea fiecărui beneficiar a sumei de 1000 de lei. La această campanie extrem de importantă, în special din punct de vedere emoțional, s-a alăturat și redacția ziarului Observatorul de Nord, care a perfectat 25 de abonamente pentru pedagogii solitari din diferite localități ale raionului Soroca. Să mai menționăm și faptul că, grație străduințelor Asociației Obștești „Casa Speranțelor”, care a făcut un apel către organizațiile non-guvernamentale din localitățile raionului Soroca de a susține inițiativa celor de la Direcția raională de învățământ, pedagogii în etate, dar poate și alte pături sociale, la fel de vulnerabile, vor avea sărbători mai frumoase și mai fericite.

Angela MUȘENCO, șefa Direcției raionale de învățământ Soroca: Ne-am propus să sensibilizăm opinia publică referitor la problemele cu care se confruntă pedagogii în etate, care au rămas neajutorați . În acest scop au fost editate Calendare cu genericul „Profesori soroceni – făuritori de destine”, care au fost realizate, iar pe banii colectați am avut posibilitatea să ajutăm persoane solitare care, pe parcursul vieții și-au clădit destinul în pereți de carte. Mulțumesc colectivelor profesorale, care s-au încadrat în această activitate și mulțumi tuturor celor, care ne-au fost parteneri în această acțiune de caritate.

Daniela CERNATÂNSCHI, președinta Consiliului raional Soroca al elevilor: În acest an am fost parteneri ai Direcției raionale de învățământ în acțiunea de caritate și vreau să spun că elevii au participat activ în elaborarea Calendarelor și ne bucurăm că am avut oportunitatea de a fi alături, în acest mod, de pedagogii solitari. Este un gest frumos să fim alături de profesorii care nu au pe nimeni și sperăm că și în continuare vom participa la alte astfel de acțiuni de caritate.

Nadejda SEREDOVSCHI, președinta Consiliului raional al Federației Sindicatelor din Educație și Știință: Acțiunea de astăzi, organizată de Direcția raională învățământ a fost susținută de sindicatul nostru. Cu plăcere sindicatele au fost partenere în această activitate frumoasă, pentru a aduce măcar un pic de bucurie membrilor de sindicat, care astăzi sunt pensionari. Le dorim tuturor sănătate, sărbători frumoase și să știe că sindicatul nostru întotdeauna îi va ajuta și va fi alături la nevoie.

Elena BUJOR, beneficiară, pedagog-pensionar din satul Țepilova: Doamne, am știut că iești și mi-ai trimis așa oameni frumoși, cu suflet mare, care și-au adus aminte și de mine. Trăiesc vremuri foarte grele și acest gest îmi dă putere. Acest ajutor este o adevărată surpriză de sărbători pentru mine și vă mulțumesc din tot sufletul.

Noi, cei de la Observatorul de Nord, mulțumim doamnei Angela Mușenco și colectivului condus de Domnia sa pentru încă o inițiativă de o încărcătură emoțională aparte și dorim tuturor SĂRBĂTORI FERICITE!!!


Articolul precedentDe luni, 11 ianuarie, elevii revin la studii
Articolul următorAnsamblul din Vărăncău la Festivalul-concurs online „V-am ura, v-am tot ura” / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.