Dacă nu știați, astăzi este Ziua Mondială a Pâini. Vedeți cât costă pâinea în diferite țări.

0
155
Foto: pixabay.com

     Din anul 2001, din inițiativa Uniunii Internaționale a Brutarilor se sărbătorește Ziua Mondială a Pâinii, iar principalul mesaj care este transmis în această zi este reducerea risipei alimentare, combaterea foametei și a malnutriției la nivel global.

  Altfel, cuvântul pâine (pain)  provine de la panis (limba latină) – produs alimentar preparat prin coacerea aluatului (din făină de grîu, secară ș.a.) și din cele mai vechi timpuri pâinea este principalul produs alimentar al omului.

   În Evul Mediu, pâinea și sarea erau pecețile care legau jurăminte, înțelegeri și înfrățiri, pentru că lumea se jura „pe pâine și sare”, iar negustorii care băteau palma pentru mărfuri cu acest jurământ nu puteau încălca tocmeala.

 Pâinea, se mai spune, nu are preț, dar… Există, însă, un echivalent în bani al acestui „fără preț”, iar noi vă propunem să meditați asupra prețurilor pe care le vă anunțăm în acest tabel:


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentLa ce vârstă se sterilizează pisicile
Articolul următorImpresiile unui sorocean: NIMIC NU ESTE PUTRED ÎN DANEMARCA (II) / Reportaj FOTO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.