Dacă nu achităm banii până astăzi, 21 ianuarie, rușii amenință că vor sista livrarea gazului.

0
169
 Acordul Rusia-Ucraina expiră la finalul anului 2019
 

Cei de la GAZPROM au trimis o Scrisoare ultimativă, în care scrie despre intențiile de a sista livrarea gazelor dacă banii nu ajung în Rusia până lastăzi, 21 ianuare, ora 09:00.

Premierul Natalia Gavriliță consideră amenințarea celor de la GAZPROM dreot un gest neprietenos: „Gazprom este o companie mare, serioasă, aceste 25 de milioane de dolari puteau fi amânate pentru 10 zile, o lună. În opinia noastră se puteau găsi soluții comerciale, cu un pic de deschidere. Percepem asta ca pe un gest neprietenos, cel puțin această scrisoare pe care am primit-o spunea foarte clar că dacă până la data de 20 nu sunt efectuate plățile, la data de 21, ora 9 dimineața sunt sistate livrările. Este o scrisoare neprietenoasă, în contextul în care am îndeplinit înțelegerile din protocol, am compensat pentru cetățeni o parte semnificativă din tarif”.

Pe de altă parte, Natalia Gavrilița nu exclude posibilitatea majorării tarifelor la gazele naturale, în contextul în care prețul de achiziție se menține ridicat. Prim-ministrul dă asigurări că Guvernul pregătește un nou pachet de compensații pentru cetățeni, astfel încât povara facturilor majorate să nu fie resimțită foarte dur de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.