Dacă ai mâncat usturoi și nu dorești să-ți miroase urât gura

0
1070

Multe persoane nu pot renunţa la plăcerea de a mânca usturoi proaspăt sau diverse feluri de mâncare care îl conţin, dar nu toată lumea îi suportă mirosul. Cu toate acestea, există o modalitate destul de bună de a neutraliza mirosul puternic, scrie dcnews.ro

După consumul de usturoi, se recomandă utilizarea produselor care conţin compuşi fenolici, care neutralizează aroma acestei legume, precum:

Menta – Majoritatea compuşilor fenolici se găsesc în menta proaspătă. Pentru a neutraliza mirosul de usturoi, se mestecă doar câteva frunze de plantă proaspătă. De asemenea, un ceai de mentă proaspăt băut cu înghiţituri mici are acelaşi efect.

Merele conţin compuşi fenolici, deşi mai puţini decât menta. Un măr înainte şi după cină este suficient pentru a alunga mirosul de usturoi.

Frunzele de salată verde conţin compuşi fenolici, dar în comparaţie cu menta şi merele, destul de puţini. Totuşi, mestecatul unei frunze de salată este mai bine decât nimic şi va reduce mirosul de usturoi.

Pătrunjelul şi mărarul mestecate încet şi bine timp de câteva minute neutralizează parţial mirosul.

Nucile şi migdalele conţin şi unele dintre componentele necesare pentru a neutraliza mirosul de usturoi. Un pumn de nuci sau migdale mestecate temeinic timp de câteva minute este suficient pentru a face mirosul neplăcut aproape imperceptibil.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedent“Ce vă trebuie doi primari în acest sat? Nu vă ajunge unul?”
Articolul următorNouă boli pe care le poți trata cu suc de lămâie. Vezi care sunt acestea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.