,,Cutremur” la Rudi (FOTO)

0
84

Recent, pe teritoriul primăriei satului Rudi a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Cutremur de pămînt”. Populașia a fost testată la capitolul pregătire în cazul unei situații excepționale.

“Scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor”, comunică Igor Brighidin, Inspector, Direcția Situații Excepționale Soroca.

Astfel, potrivit scenariului după care a fost desfășurată aplicația, în urma seismului în localitatea Rudi au fost deteriorate  liniile de curent electric, legătură telefonică, au fost înregistrate mai multe gospodării avariate. În urma situaţiei create de către formaţiunile protecţiei civile au fost intreprinse atît măsuri de cercetare a zonelor afectate, de înştiinţare a populaţiei despre situaţia creată şi a locului de adunare cît şi de  lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale.

În rezultat toţi sinistarţii din zonele afectate au fost evacuaţi la punctul de cazare temporară, unde li s-a acordat asistenţa medicală necesară cît şi hrană caldă, mai spune sursa.

O atenţie deosebită a fost acordată persoanelor în etate şi singuratice. La fel a fost verificat nivelul de pregătire a elevilor şi a corpului didactic de la gimnaziul din localitate. În timpul orelor elevii au demonstart principalele reguli de comportament în caz de seism, şi în mod organizat la comanda profesorilor toţi elevii au fost evacuaţi.

Astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani, la obiectivele economice- o dată la trei ani, iar la obiectivele industrial periculoase-anual, în conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM nr. 282 din 14.03.2005 ,,Pentru aprobarea Regulamentului privind instruirea în domeniul protecţiei civile”.

Următoarea aplicaţie în domeniul protecţiei civile va avea loc în satul Zastînca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.