Cutia cu bunuri pentru nou-născuți nu va mai fi oferită, în schimb îndemnizația unică la naștere va fi majorată

0
1558

Îndemnizația unică la nașterea copilului va fi majorată cu 1608 lei și va constitui 7911 lei. Decizia a fost anunțată luni, 1 iulie, de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, transmite MOLDPRES.

Astfel, majorarea în sumă de 1608 lei va fi acordată în schimbul cutiei primite de părinți la nașterea copilului în cadrul campaniei guvernamentale „O nouă viață”.

„Această majorare reprezintă valoarea cutiei cu bunuri. Am decis să facem acest lucru pentru că ne-a impus situația, iar mămicile nu trebuie să sufere și pentru că credem că mămicile ar putea folosi această sumă pentru a cumpăra acele lucruri pe care le vor considera necesare. Fiecare familie are dreptul să decidă ce este mai bine pentru copilul lor și care sunt nevoile lor urgente, în loc să asigurăm cu profit niște companii”, a afirmat ministrul Sănătății.

Ala Nemerenco a mai adăugat că, în continuare, responsabilii vor evalua părerea mămicilor pentru a afla dacă acestea preferă să primească la naștere cutia cu bunuri sau valoarea ei nominală.

Campania „O nouă viață” a fost lansată la sfârșitul anului trecut. În cadrul acesteia, până la sfârșitul lunii mai curent au fost acordate circa 14 mii de cutii, achiziționate în urma unei licitații desfășurate în anul 2018. Pentru a continua oferirea cutiilor și după 1 iunie curent, a fost necesară o nouă licitație, care însă a eșuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.