Cum va arăta Muzeul din Soroca după restaurare? / VIDEO

0
669

Au început lucrările de reabilitare a Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca. Lucrările au loc în cadrul proiectului “Valorificarea patrimoniului istorico-cultural al regiunii de dezvoltare nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, realizat de Consiliul Raional Soroca, ce vine cu o contribuție de 10% din valoarea contractului de antrepriză, în parteneriat cu Primăria Soroca și Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Accentul principal este pus nu pe reparație sau reconstrucție, ci pe restaurarea edificiului vechi al muzeului, zis și Casa Avocatului Ghentler, construit în perioada românească și Farmacia Balter, datată la fel din perioada interbelică. Aceste două clădiri vor fi unite printr-o galerie de sticlă.

La începutul acestei veri a fost semnat contractul de antrepriză, în valoare de 7 milioane, trei sute nouăzeci mii de lei, pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca. Lucrările urmează să fie realizate timp de 12 luni de SRL „Moldsercon”.

În acest an, din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord implementează în nordul republicii două proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice, este vorba de Muzeele de Istorie și Etnografie din Soroca și Bălți.


Articolul precedent30 SAMU/PAMU, inclusiv cea din Soroca, au primit autosanitare noi de tip Ford
Articolul următorKremlinul consideră că în prezent nu există premise pentru tratativele de pace
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.