Cum trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor. Ce trebuie să adaugi în apă, de fapt

0
176

În tradiția ortodoxă, ouăle roșii au o semnificație importantă în timpul sărbătorii de Paște. Acestea ouă sunt vopsite de obicei într-o culoare roșie aprinsă, care simbolizează sângele lui Iisus Hristos și jertfa sa pentru mântuirea omenirii.

Ouăle roșii sunt asociate cu ideea de renaștere și de viață nouă, care se regăsește în Învierea lui Iisus Hristos. Acestea sunt considerate simboluri ale bucuriei și speranței, și sunt adesea oferite ca daruri în timpul sărbătorii de Paște. În tradiția ortodoxă, există și o legendă legată de ouăle roșii, care spune că Maria Magdalena ar fi dus un coș cu ouă la mormântul lui Iisus după Înviere. Atunci când a ajuns acolo, ouăle din coș au devenit roșii ca semn al miracolului Învierii lui Hristos. Astfel, ouăle roșii sunt un simbol puternic al creștinismului ortodox și al amintirilor importante a jertfei lui Iisus Hristos și a Învierii sale.

Cum alegi ouăle potrivite pentru a le vopsi

Pentru a alege ouăle potrivite pentru a fi vopsite, urmează acești pași:

  1. Folosește ouă proaspete. Ouăle mai vechi pot fi mai ușor de curățat, dar sunt mai dificil de fiert și vopsit, deoarece gălbenușul se poate usca și cristaliza, iar coaja poate fi mai fragilă.
  2. Verifică ouăle înainte de a le folosi pentru a vedea dacă sunt crăpate sau sparte. Ouăle crăpate sau sparte nu sunt potrivite pentru vopsit.
  3. Alege ouăle de dimensiune medie sau mare, deoarece acestea sunt mai ușor de manevrat și au o suprafață mai mare pentru a fi vopsite.
  4. Dacă dorești să folosești ouă albe pentru a le vopsi, atunci alege ouă cu coaja albă, netedă și fără pete. Dacă dorești să folosești ouă maro pentru a le vopsi, alege ouă cu o coaja de culoare uniformă.
  5. Dacă ai posibilitatea, alege ouă de la găini crescute în liber sau ouă bio, deoarece acestea sunt mai sănătoase și mai gustoase.

În general, ouăle pentru vopsit trebuie să fie proaspete, fără crăpături sau pete pe coaja și de dimensiuni medii sau mari pentru a fi mai ușor de manevrat și vopsit.

Cum trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să se decojească ușor

Fierberea ouălor de Paște este un proces important pentru pregătirea acestora pentru decorare și consum. Pentru a face ca ouăle să se decojească ușor, urmează acești pași simplu:

  • Pune ouăle într-un singur strat într-o oală și acoperă-le cu apă rece.
  • Adăugă o lingură de oțet în apa în care fierbi ouăle. Aceasta ajută la prevenirea spargerii ouălor și la eliminarea mirosului neplăcut. Oțetul ajuta la fixarea culorii.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Siluetele Sorocii
Articolul următorUn secret referitor la Cina cea de Taină, dezvăluit de cercetători. Ce au descoperit în celebra pictură
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.