Cum se descurcă sorocenii fără gaze naturale?

0
793

Începând cu 20 iunie, la Soroca, se efectuează lucrări de  schimbare a unei porțiuni de gazoduct de presiune înaltă. Din acest motiv sorocenii au fost nevoiți să iasă din zona de confort și să se folosească de lumină.

Locuitorii, fiind deja avertizați cu mai mult timp înainte despre deconectarea de la gaz, s-au repartizat în mai multe categorii. Unii și-au făcut rezerve în butelii, pe când alții au procurat plite electrice și fierbătoare. Totuși, cum se descurcă locuitorii fără gaze naturale și cu ce au înlocuit aragazele și cum încălzesc apa pentru baie, ne-au răspuns chiar locuitorii Sorocii.

 

„Până când nu am reușit să înțeleg dacă simt sau nu lipsa gazului. Ca atare mă folosesc de gaz atunci când gătesc mâncare, pentru a nu simți lipsa am scos plita electrică. Generația mea a trecut prin anii 90, fără lumină, fără gaz și fără surse pentru existență. Din acest motiv noi suntem mai căliți și rezistenți la astfel de situații. La condiții bune de trai ne-am adaptat foarte repede și dacă nu o să avem o perioadă mai lungă de timp gaze, dar eu simt că așa va fi,  o să ne fie foarte și foarte greu, mai ales la iarnă”, ne-a spus Ivan Malearschii.

 

 

„Nu-i nimic grav, dar simt  disconfort, căci apa la baie se încălzea cu gaz și mâncarea o pregăteam mai  des la aragaz. Sper ca lucrările la gazoduct să nu dureze multe zile. În perspectivă ar fi ideal să găsim alternative mai economice și mai ecologice   în loc de gaz, dar care să fie la fel de comode”, a vorbit Ludmila Talmazan.

 

 

„Acum, vara nu simțim lipsa de gaz, pentru că avem bucătărie de vară și acolo gătim. Pentru baie, ne folosim de boiler, care consumă electricitate. Oricum ne dorim ca lucrările să se finiseze cât mai curând”, ne-a zis Dorina Vlas.

 

 

 

 

„Sigur că ne lipsește mult și este incomod, cel puțin fiindcă am copilaș mic și elementar trebuie făcută băiță, dar ne descurcăm, nu cred că este o problemă, fiecare cred că găsește o alternativa. Noi ne scăpăm cu multi-fierbător și boiler”, a povestit Lilia Pozdîrcă.

 

 

 

 

„Îmi lipsește foarte mult gazul, Mai ales acum, pe timp de vară. Copii fiind în vacanță îmi este chiar foarte greu”, ne-a relatat Cristina Pșenicinâi.

 

 

 

 

„Sunt oportune asemenea acțiuni pentru securitatea noastră”, ne-a zis ferm Raisa Enachi.

 

 

 

 

„Gazul nu e prima necesitate pentru mine, așa că pier rușii dacă or folosi toți gazul ca mine”, ne-a răspuns  Boris Cebotarean.

 

 

 

 

Vă reamintim că Serviciul Rețea gaze a filialei „Soroca-Gaz” ne-a relatat că, în orașul Soroca reluarea aprovizionării cu gaze a consumatorilor casnici se va produce până pe data de 28 iunie 2022 (poate și mai degrabă).

Articolul precedentDouă premii I, un premiu II, un premiu III și cinci Mențiuni au câștigat elevii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” la un Concurs internațional
Articolul următorSute de elevi din Soroca participă la tabăra E-vacanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.