Cum să păstrezi prospetimea unui buchet de lalele mai mult timp

0
322
Imagine generată de IA

Cele mai primăvăratice și mai dorite flori sunt desigur lalelele. Florile tăiate obișnuit păstrează prospețimea timp de maximum 5 zile, dar acest termen poate fi prelungit prin îngrijire corespunzătoare.

CUM SĂ PĂSTREZI MAI MULT TIMP UN BUCHET DE LALELE

Trebuie să spălați interiorul vazei și să o umpleți cu apă cu 6-7 cm. Lalelele sunt copiii primăverii timpurii, le place frigul. Temperatura apei nu ar trebui să depășească 3-4 ℃, iar aceasta poate fi răcită cu gheață.

Faceți o tăietură pe fiecare tulpină, dar nu în unghi, ci drept. Tulpina de lalea este moale, iar în cazul unei tăieturi în unghi, marginea tulpinii se va încovoia sub greutatea florii, iar apa va înceta să circule. Faceți 1-2 tăieturi verticale pe tulpină – acest lucru va mări suprafața prin care plantele pot absorbi minerale și substanțe nutritive.

Tăiați regulat tulpinile cu aproximativ 1 centimetru.

Frunzele aflate în apă atrag substanțele nutritive și creează condiții pentru multiplicarea bacteriilor. Îndepărtați frunzele inutile. Schimbați apa și spălați vaza zilnic. Apa stătătoare este un mediu propice pentru multiplicarea bacteriilor, care duc la ofilirea plantelor. Puteți dizolva o pastilă de aspirină sau cărbune activat în apă.

Pentru a împiedica deschiderea bobocilor, luați un ac și înțepați tulpinile sub inflorescență (la 2-3 cm). Astfel, țesuturile plantei vor fi mai bine saturate cu oxigen, iar floarea va părea mai proaspătă.

Lalelele nu tolerează căldura, nu le așezați lângă calorifer sau în lumina directă a soarelui. Noaptea, buchetul poate fi pus pe balcon, dacă temperatura acolo este ușor pozitivă.

Lalelele nu se simt bine în vecinătatea altor flori de primăvară: narcise, crini, lăcrămioare, trandafiri. Nu le așezați lângă vaza cu fructe.

Cum să păstrezi lalelele tăiate

Dacă intenționați să oferiți un buchet nu imediat, ci câteva zile mai târziu, următorul mod vă va ajuta să păstrați florile proaspete.

Luați o foaie de ziar sau hârtie (dar nu polietilenă!), înfășurați florile și puneți-le în frigider. Temperatura nu ar trebui să fie mai mică de 3 ℃.

Când veți oferi florile, scufundați-le direct în ambalaj pentru jumătate de oră în apă rece. Umiditatea va reda plantei elasticitatea și prospețimea.


Articolul precedentAmatorii de fotbal sunt invitați să participe la campionatul raionului Soroca la SOCCA
Articolul următorDe ce să amesteci frunze de ceai și tutunul unei țigări în bere. Ce beneficii are amestecul asupra plantelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.