Cum să facem diferența dintre gripă și Covid 19 ?

0
144
Foto: pixabay.com

Deși au simptome similare, aceste două maladii au și o deosebire importantă – infecția cu coronavirus poate provoca în plus pierderea simțurilor gustului și al mirosului, precum și dificultăți de respirație și febră de peste 38 de grade. Cel puțin aceasta au declarat responsabili de la Organizația Mondială a Sănătății.

“COVID-19 și gripa au simptome similare, cum ar fi tuse, curgerea nasului, dureri în gât, febră, oboseală. Cu toate acestea, COVID-19 poate provoca simptome suplimentare, cum ar fi pierderea simțurilor gustului și al mirosului, dificultăți de respirație”, au menționat responsabili OMS. Simptomele COVID-19 severe includ dificultăți de respirație, pierderea poftei de mâncare, durere sau presiune persistentă în piept, febră de peste 38 de grade și confuzie de conștiință, potrivit organizației.

O persoană cu simptome severe ar trebui să solicite imediat asistență medicală. Chiar și cu simptome ușoare de COVID-19, persoanele cu boli cronice, vârstnicii, copiii sub cinci ani și femeile însărcinate ar trebui să se prezinte la medici.

 


Articolul precedentDe mâine intrăm în Postul Crăciunului
Articolul următorAzi și mâine avem vreme de toamnă, iar săptămâna viitoare ar putea veni iarna
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.