Cum să facem diferența dintre gripă și Covid 19 ?

0
137
Foto: pixabay.com

Deși au simptome similare, aceste două maladii au și o deosebire importantă – infecția cu coronavirus poate provoca în plus pierderea simțurilor gustului și al mirosului, precum și dificultăți de respirație și febră de peste 38 de grade. Cel puțin aceasta au declarat responsabili de la Organizația Mondială a Sănătății.

„COVID-19 și gripa au simptome similare, cum ar fi tuse, curgerea nasului, dureri în gât, febră, oboseală. Cu toate acestea, COVID-19 poate provoca simptome suplimentare, cum ar fi pierderea simțurilor gustului și al mirosului, dificultăți de respirație”, au menționat responsabili OMS. Simptomele COVID-19 severe includ dificultăți de respirație, pierderea poftei de mâncare, durere sau presiune persistentă în piept, febră de peste 38 de grade și confuzie de conștiință, potrivit organizației.

O persoană cu simptome severe ar trebui să solicite imediat asistență medicală. Chiar și cu simptome ușoare de COVID-19, persoanele cu boli cronice, vârstnicii, copiii sub cinci ani și femeile însărcinate ar trebui să se prezinte la medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.