Cum s-a dezvoltat Soroca în a doua parte a secolului trecut: apeduct, canalizare, zidul de protecție / VIDEO

0
230

În anii ’60 ai secolului trecut Soroca se transforma dintr-un târg interbelic, cu ulicioare pavate cu caldarâm și clădiri cu unul sau două etaje, într-un oraș tipic sovietic. Tot atunci s-au început a face lucrurile necesare pentru ca sorocenii și veneticii să aibă comodități demne de o urbe în dezvoltare: apeduct, canalizare, ș.a.

Despre această perioadă ne-a vorbit anterior într-un interviu Ion Șincari, șeful comitetului executiv orășenesc din acea perioadă, funcție echivalentă cu primarul de astăzi. Acesta ne-a povestit despre aprovizionarea cu apă a orașului, construirea fântânilor arteziene la Egoreni, construirea stației de epurare, ridicarea zidului de protecție de pe malul Nistrului, începerea construirii Palatului de Cultură și a sediului Consiliului Raional, ș.a.

Interviul integral îl puteți urmări AICI.


Articolul precedentVremea în Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie 2024
Articolul următorHoroscopul zilei de vineri, 7 iunie 2024: Săgetători, păzea, astăzi pot apărea conflicte din nimicuri, află ce îți rezervă astrele
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.