Cum arată o zi din viața pompierilor și salvatorilor? / VIDEO

0
1193

Direcția Situații Excepționale din municipiul Soroca, pentru a asigura siguranța populației, pe parcursul anului a implementat diverse măsuri de prevenire, instruind diferite categorii de oameni în domeniul protecției civile și al prevenirii incendiilor. Aceasta este o subdiviziune a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care este subordonată Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru perioada rece a anilor 2022-2023 s-au organizat și desfășurat măsuri de minimizare a riscurilor de producere a incendiilor și a intoxicării cu produse ale arderii în locuințe. Au fost verificate 305 case de locuit, iar 2850 de persoane din 14 localități au fost instruite. În raionul Soroca, s-au distribuit 2708 de pliante și s-au prevenit 1153 de locuințe și au fost informate 5738 persoane despre riscurile implicite în cazul utilizării buteliilor cu gaz lichefiat și a instalațiilor de gaz natural, care pot provoca cazuri de explozii și incendii. Efectivul DSE Soroca și al subdiviziunilor din subordine au instalat 40 de detectoare pe teritoriul municipalității. Populația a fost instruită cu privire la modul de utilizare a detectoarelor autonome de fum instalate.

În cadrul DSE Soroca s-au organizat în mod constant diferite măsuri de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, atât în zonele populate, cât și în zonele rurale. În acest sens, s-au înființat șase echipe mixte, formate din reprezentanții IPM, DSE Soroca și APL, care au desfășurat acțiuni de informare și instruire în 68 de localități din raion. În total, au fost instruite 4355 de persoane, au fost înmânate 3510 de pliante și au fost organizate 59 de ședințe, cu un număr de 1092 de copii instruiți și 235 de sesizări expediate. De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită prevenirii incendiilor de vegetație uscată, acestea afectând în ultimul an 1583 de hectare de teren.

În cadrul activităților de informare cu privire la prevenirea încălcărilor, au fost instruite 4168 de persoane, iar în perioada campaniei de recoltare a cerealelor și culturilor tehnice au fost instruiți în mod special 93 de agenți economici din raion. În plus, s-a organizat un concurs de creație a copiilor la tema securității și prevenției situațiilor de urgență, la care au participat peste 60 de elevi din 13 instituții de învățământ din raion, iar cele mai creative lucrări au fost menționate cu diplome oferite de către DSE Soroca. Au fost organizate instruiri pentru cadrele didactice și elevi din instituțiile de învățământ în perioada sărbătorilor de iarnă 2022-2023, privind prevenirea și minimalizarea riscurilor de producere a situațiilor de urgență.

În ceea ce privește numărul de incendii înregistrate în anul precedent, acestea au constituit un total de 41, cu o daună materială însumată la 676 mii lei și bunuri salvate în suma de 3 milioane 77 de mii lei, dar, din păcate, s-au înregistrat și două decese. Din numărul total de incendii, cele mai multe s-au produs asupra altor încăperi și construcții (21), urmate de cele de la case de locuit sau gospodăriile cetățenilor (12), asupra mijloacelor de transport (4) și unul asupra terenului deschis.


Articolul precedentDupă Paști, tariful la curentul electric ar putea scade cu 20-50 de bani
Articolul următorȘoferul care a tamponat mortal un biciclist de 12 ani riscă până la șapte ani de închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.