Cum a fost sărbătorită Unirea de la 27 Martie 1918 la poalele Cetății Soroca? / VIDEO

0
400

AO „Consiliul Unirii din Soroca” a organizat duminică, 27 martie 2022, mai multe activități dedicate aniversării a 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Ziua a început cu „Liturghia Unirii” la parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” a Mitropoliei Basarabiei, a urmat un program muzical-artistic „Suntem o Țară și un Neam” cu Ion Razza, Viorel Burlacu și fanfara Colegiului de Arte „Nicolae Botgros”, dirijor Sergiu Vrabie. Apoi a  avut loc premierea laureaților Concursului-recital online „Poezia Unirii-2022”.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Parohia „Sf. Martiri Brâncoveni”, Mitropolia Basarabiei; UNVRI, Filiala Soroca; AO „Pro-Cultura”; AC „Dacii din județul Soroca, Basarabia și Bucovina”; Uniunea Veteranilor Frontului Popular, filiala Soroca.

Video: Ludmila Marjinean

Articolul precedent„În numele păcii” – acesta a fost genericul Festivalului de teatru „Rampa Nistreană”
Articolul următorElevii de la CTA din Soroca – cei mai buni la mini-fotbal
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.