Cu suportul UE, în satul Baxani în loc de toloacă va fi amenajat un parc

0
179

În cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, în satul Baxani vor avea loc schimbări „revoluționare”. Astfel, chiar pe toloaca din centrul localității va fi amenajat un frumos parc de odihnă și agrement, care să bucure sătenii și oaspeții satului. În parcul îngrădit apare un loc frumos de odihnă pentru locuitorii și oaspeții satului — un loc îngrădit, cu copaci și arbuști, cu bănci și urne pentru gunoi. Dar și mai impresionantă este implicarea cetățenilor, dorința de a-și îmbunătăți condițiile de trai, de a asigura un mediu curat și sănătos în localitate.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului ”Băxani — pentru un mediu sănătos și curat!”, parte a Programului de granturi locale, lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru Regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED. (INFO OdN)

 

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentUE // Susținerea Uniunii Europene se simte și la Edineț
Articolul următorLa Zastânca s-a desfășurat Săptămâna Transparenței
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.