Cu ce să stropești ceapa de viermi

0
7777

Ceapa se plantează în sezonul de primăvară, când pământul se dezgheță și temperatura se menține peste 0 grade Celsius. Spațiul în care se pune în pământ este ales în funcție de condițiile meteorologice, dar nu numai. Zona trebuie să fie însorită, solul să fie afânat și să aibă pH neutru.

Când plantezi ceapa, ai grijă să lași cel puțin 15 cm spațiu între bulbi, distanța dintre rânduri fiind recomandat a fi setată la 30 de centimetri. Dacă nu plantezi bulbi de ceapă, ci simple semințe, ar fi bine să respecți aceleași măsurători, pentru ca legumele să aibă suficient spațiu de dezvoltare.

Îngrijirea cepei în grădină: ce mediu trebuie să asiguri

Pentru a se dezvolta corespunzător, ceapa are nevoie de soare din plin, cel puțin de 6 ore de lumină solară directă pe zi. Solul trebuie să fie foarte bine drenat, chiar nisipos, și ar trebui să prezinte multă materie organică. Și un pH al solului netru până la ușor acid este cel mai bun.

Ceapa are nevoie de apă pentru a susține creșterea bulbilor. Dar nu uda în exces și nu lăsa bulbii să stea în sol îmbibat, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea bulbilor. Un strat subțire de mulci poate ajuta la reținerea umidității solului.

Cu ce să stropești ceapa pentru a scăpa de viermi

Hrănirea cepei poate fi o sarcină destul de dificilă. Fertilizează legumele o dată la câteva săptămâni, cu îngrășământ bogat în azot, pentru a susține creșterea lor. Ai mare grijă la boala generată de vermii de sub pământ, care atacă bulbii de ceapă și, în cele din urmă, conduc la putrezirea cepei.

Pentru a combate această afecțiune, aplică un tratament cu Mospilan 20 SP, Actara 25 WG, Novadim Progress, Karate Zeon 50 CS sau Calypso 480 SC. În loc de produsele chimice, poți folosi dintre cele naturale, cum ar fi pudră de ardei iute amestecată cu apă și puțin ghimbir.

Soluțiile-îngrășământ naturale se aplică direct pe plantă. Poți folosi și amestecuri pe bază de usturoi, ce sunt foarte eficiente. În acest sens, solul trebuie stropit foarte bine. viermii vor fi ținuți la distanță.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentIată cât de importantă este o plimbare de doar două minute după fiecare masă
Articolul următorExperții au numit aplicațiile care consumă cel mai mult bateria smartphone-ului
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.