Cresc prețurile la apartamentele și casele din Soroca / VIDEO

0
995

Creșterea prețurilor afectează și domeniul imobiliar din municipiul Soroca. Sunt unii concetățeni de-ai noștri care nu riscă să investească în apartamente sau case, atât timp cât nu avem o stabilitate regională. Alții însă, de frica devalorizării banilor sau a scumpirilor prognozate, aleg să investească în imobile.

Site-urile de specialitate și rețelele de socializare sunt populare printre cei care-și caută o casă sau un apartament în Soroca. Cât privește chiria, în Soroca tradițional cererea depășește oferta. Cu toate acestea, gazda este doar o soluție temporară, fiind de fapt un sac fără fund.

De câteva luni a început construcția și a unui bloc nou în centrul municipiului Soroca. Prețurile aici diferă în funcție de mărime, dar în mediu, un apartament cu 2 odăi și suprafața de 60 metri pătrați, costă aproximativ 45 mii de euro.

Dacă cercetăm piața locală a imobilelor, la Soroca sunt scoase la vânzare, în mare parte, doar apartamente în blocurile ridicate încă în perioada sovietică. Prețul acestora variază între 10 mii de euro și ajunge la peste 40 mii de euro. Sunt la mare căutare și casele care au curtea ceva mai mare decât minimul standard urban. Și aici prețurile pentru casele locuibile, încep de la 10 mii de euro și trec de 100 de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.