Costume ECO, prezentate de copii (GALERIE FOTO)

0
14456

Copiii de la grădinița nr.17 au participat astăzi la o paradă a costumelor confecționate din materiale reciclabile, organizată de către colectivul instituției preșcolare, alături de părinți. Ei au rămas încântați de costumele viu colorate, pe care le-au prezentat pe un podium improvizat.

La activitatea cu tematica “un mediu curat și sănătos pentru un viitor frumos”, copiii au aflat cât este de importantă păstrarea curățeniei și ocrotirea mediului ambiant.

Galina Rangu, părinte, ne spune că „am optat pentru o vestimentație confecționată din pagini de ziar și reviste pentru că copilului îi plac cărțile și să lectureze. Cred că este foarte bine că au loc asemenea activități, pentru că copiii învață să fie sociabili și creativi”.

Mica scenă pe care au defilat copiii formată din 2 mii de capace

Un alt costum care a atras privirile, este cel al unui robot. Daniela Zgardan, părinte, transmite că „astfel, dezvoltăm creativitatea copiilor. Alături de părinți, ei învață să facă lucruri frumoase din obiecte simple și ordinare”.

Unul din costumele prezentate la paradă

Activitatea dată face parte din cadrul unui proiect educațional derulat de instituția preșcolară, care ține de domeniul ecologic. “La final de proiect, am hotărât să organizăm un astfel de eveniment, în care am realizat o prezentare a costumelor eco, cu implicarea copiilor, părinților, rudelor, colectivului instituției preșcolare”, spune Olga Corbu, directoarea grădiniței nr.17.

Părintele celei mai mici participante a remarcat faptul că a lucrat asupra costumului două seri la rând. „Părinții au răspuns la provocarea grădiniței și am organizat astăzi o astfel de sărbătoare pentru copii. Timp de trei zile împreună cu ei am reușit să creăm și să găsim costume pentru o grupă întreagă”, zice Maria Leșcu, părinte.

Costum din hârtie – “Regina Curcubeu”

Spre final, părinții și copiii au primit diplome din partea administrației grădiniței.

 

Articolul precedentLa Racovăț s-a înecat un copil de 8 ani
Articolul următorÎnţepături pe axa Krasnoselskii-Dodon. Traian Băsescu şochează din nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.