Cortul de tenis va fi renovat până la toamnă (FOTO)

0
44

Din banii alocați de Primăria orașului Soroca în acest an este reparată Școala sportivă pentru juniori și renovat cortul de tenis din cartierul Soroca Nouă.

Cu toate acestea, potrivit lui Serghei Tîmco, directorul școlii respective, mai sunt necesare resurse financiare pentru reparația sălii de lupte greco-romane, unde se antrenează cei mai mulți copii și tineri. Pe lângă aceasta, Tîmco consideră că de o reparație capitală au nevoie pereții școlii, care ar putea să se prăbușească în câțiva ani. Serghei Tîmco spune că în acest an s-a reparat podeaua. “La exterior nu facem nimic, nu se permite să schimbăm fațada, pentru că este o clădire veche. Planificăm renovarea acoperișului și sălii de sport. Până la acest moment am făcut reparație cosmetică și am vopsit ferestrele și pereții. Totul am realizat cu puterile noastre, ale antrenorilor. Materialele de construcție le-am primit de la primărie”. Reparația sălii de sport în opinia lui Serghei Tîmco ar putea fi efectuată cu bani din bugetul pentru următorul an. Pentru o reparație de calitate a sălii de lupte greco-romane sunt necesari încă 1 000 600 de lei.

În prezent școala sportivă este frecventată de 130 de copii și tineri. “Avem multe solicitări și din acest punct de vedere nu încap toți copiii în sala de sport” a enunțat o altă problemă antrenorul.

Cu toate că instituția nu are cele mai bune condiții pentru tinerii sportivi, aceasta este dotată cu baie, WC și sistem de încălzire. Din spusele domnului Tîmco, şcoala are cea mai dotată sală sportivă din raion. În cadrul școlii sunt antrenate și fete, care nu dispun de un vestiar sau o sală de antrenamente separată de cea a băieților.

Cristina Leşan, specialist în construcție, gospodărie comunală și drumuri din cadrul Primăriei orașului Soroca ne-a informat, că pentru școala sportivă au fost procurate materiale în sumă de 13 969,4 lei. Pentru renovarea terenului de tenis din zona Soroca Nouă sunt alocați 102 642,5 lei. Ea mai spune că până la începutul anului școlar reparația va fi finalizată.

Menționăm că doi tineri din cadrul școlii sportive pentru juniori din Soroca au luat locul 5 și respectiv locul 14 la Campionatul european de lupte greco-romane, care s-a desfășurat în luna iunie și iulie curent. Este vorba despre Valeriu Todirean, 66 kg, vârsta junior, și printre cadeți, Ion Donii.

Directorul școlii spune că au fost mai mulți candidați de a participa la competiție, însă din cauza bugetului mic, realizarea acestui obiectiv a fost amânat pentru vremuri mai bune.

Lucrări de renovare a cortului de tenis din zona Soroca Nouă

Sala de antrenamente a Școlii sportive pentru juniori din Soroca


Articolul precedentReportaj FOTO cu PLAJELE din Soroca
Articolul următor(UPDATE) Ajutați-ne să identificăm o persoană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.