Coronavirus: epidemia se răspîndește în Europa, dar în China pare să fie ținută sub control

0
136

Organizația Mondială a Sănătății s-a declarat luni îngrijorată mai ales de extinderea ariei de infectare cu coronavirus, fără legătură directă cu epicentrul originar, cel din provincia chineză Hubei – cazul cel mai discutat fiind al Italiei, unde încă nu se știe care a fost „pacientul zero”. Pe 24 februarie se înregistraseră șapte decese și peste 220 de cazuri depistate. Lombardia și Veneto, din nordul Italiei, sunt regiunile cele mai afectate.

Virusul a ucis peste 2400 de oameni și a infectat aproape 77.000 în China continentală. Ultimele date oficiale arată însă că autoritățile sanitare au reușit în mare parte să încetinească mult răspândirea epidemiei în afara regiunii Hubei – și acolo se înregistrează de o săptămână o stabilizare a numărului de noi infectări.

Președintele americane Donald Trump a declarat că va cere Congresului 2,5 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei provocată de coronavirus, o epidemie care începe să afecteze și toate bursele, de la New York la Tokyo, trecând prin Frankfurt.

SURSA: moldova.europalibera.org

Articolul precedentZece curiozități despre diplomatul care nu s-a temut de China…
Articolul următorÎn Anglia, Scotia și Irlanda de Nord copiii nu mai au voie să lovească mingea cu capul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.