Copiii și tinerii din Ucraina și Moldova, uniți prin cultură

0
32

Copii din raionul Soroca, membri ai colectivelor artistice „Bravo Star” și „Golden Star”, au participat la  două festivaluri desfășurate în Ucraina. Aceștia au promovat cultura națională și valorile europene, alături de semenii de peste Nistru.

La 24 și 25 iunie curent, pe teritoriul raionului Iampol, regiunea Vinnița, s-au desfășurat două evenimente culturale, care au unit copii și tinerii de pe ambele maluri ale râului Nistru. Unul dintre organizatorii manifestațiilor este Euroregiunea “Nistru”, din care face parte și raionul Soroca, se anunță într-un comunicat al organizației.

Astfel, la 24 iunie, în satul Kacicovka, s-a desfășurat primul etno-festival internațional «Днестровский венок», unde au participat copii din Vinița, Iampol, Ocnița, Soroca, Șoldănești. În următoarea zi, în orașul Iampol, s-a desfășurat cea de-e III-a ediție  a Festivalului Internațional al Tineretului «Дети Украины и Молдовы за мирное европейское будущее».

Pentru prima dată evenimentul este organizat în baza unui mini grant al Euroregiunii „Nistru”, care este co-organizatorul evenimentului, alături de autoritățile raionale și orășenești din Iampol. Participanții evenimentului sunt elevii și studenții din raionul Iampol din Ucraina și raionul Soroca din Republica Moldova. În fiecare an, participanții pregătesc ceva special în program. Astfel, în acest an, pe ambele maluri ale Nistrului, colectivele au mărșăluit cu drapelele de stat, apoi s-au întâlnit simbolic într-un punct, demonstrând astfel prietenia între popoarele megieșe. Acordul final al acestui flashmob a fost drapelul Uniunii Europene, purtat de grăniceri.

Afară de programul artistic, participanții s-au manifestat și în jocuri sportive precum fotbal și volei.


Articolul precedentFotografia Zilei: “Cine-mi spune? S-o anulat limba română la Soroca…”
Articolul următorPrivilegiul de a fi cretin
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.