Copiii de la casa de creație și-au luat rămas bun de la toamnă…

0
63

Scrisoare la redacţie:
Angela Muşenco, specialist principal la Direcţia învăţământ Soroca

Cu un concert de zile mari, copiii de la Centrul de Creație ”Speranța” și-au luat rămas bun de la toamnă. Câteva săptămâni în șir au durat pregătirile pentru sărbătoare. Mâinile harnice ale micuților de la studioul decorativ-aplicativ ”Pasiune şi Iscusinţă”, conducător Luminiţa Munteanu, atelierul artistic de creaţie plastică «Maranata” — Bostan Mihail au lucrat ca să împodobească în această zi holul Palatului de cultură cu desene şi compoziţii din mărgele, frunze și fructe de toamnă. Copiii de la cercul „Lumea Origami”, conducător Olga Ranga, au împletit chiar și coronițe din frunze galbene de arțar, pe care le-au dăruit celor care au venit să-i susțină și să-i admire. Programul sărbătorii, alcătuit din cântece, dansuri, recital de poezie, scenete hazlii, a adus voie bună tuturor, dar mai ales spectatorilor. A devenit deja tradiție ca la aceste sărbători să fie invitați părinții, bunicii, surioarele și frățiorii mai mari și mai mici.

Rând pe rând, timp de aproape două ore au evoluat colectivele artistice. La Casa de creație activează diverse cercuri: dans, ansamblurile literar, vocal, dramatic. La început, scena a fost oferită colectivelor mai cu experiență, așa cum este, spre exemplu, studioul de muzică contemporană „Media Ton”, moderator Ruslan Zabolotnîi, teatrul muzical ”Colocolicic” şi „Retro”, care a evoluat pe scene nu doar din oraș și republică, a concertat cu diferite ocazii la Vinița și Iampol. Autoarea tuturor pieselor din repertoriul ansamblului este dna Claudia Artimuc, care este și conducătoarea și însuflețitoarea acestui grup de copii.

Cu aplauze de susținere au fost întâmpinați cei aflați la început de cale: ansamblul vocal ”Bujoreii” al dnei Tatiana Rudei. Pentru ei concertul a fost un prim examen.

Elevii care frecventează casa de creație sunt din diferite școli din oraș, de vârste diferite, atât copii de grădinițe, cât și liceeni. Dar asta nu le încurcă să se înțeleagă și să fie buni prieteni. Un alt moment care oferă prilej de bucurie este participarea băieților în activități artistice. Deși în ultima vreme se crede că băieții sunt atrași doar de sport și calculatoare, ansamblul de fluieriști al domnului Sergiu Ungureanu spulberă acest mit.

În ultimii ani au fost angajați mulți tineri, care sunt numai energie și creativitate şi cărora le place cu adevărat să lucreze cu copiii — Renata Ţenti, prezentatoarea şi moderatoarea cercului dramatic.

Sărbătoarea a reuşit. Şi asta se datorează în mare măsură directoarei Centrului, dnei Valentina Plop, profesorilor care lucrează aici. Lor le aparține ideea realizării unui banner al casei de creație. Foarte frumos realizat, el reprezintă o carte de vizită a colectivului.


Articolul precedentGala personalităților sorocene a avut loc la Chișinău
Articolul următorO șansă pentru femeile rome de a se integra în societate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.