Consultări publice fără public la Primăria Soroca / VIDEO

0
87

Primăria municipiului Soroca a invitat cetățenii să participe astăzi la consultări publice privitor la proiectele de decizie care prezintă interes public și vor fi examinate la următoarea ședință a Consiliului municipal Soroca. Cetățenii nu s-au grăbit să se participe. Subiectele principale discutate au fost transmiterea în proprietate privată a unor sectoare de teren, vânzarea-cumpărarea surplusului de pământ de pe lângă casă, examinarea notificărilor Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, examinarea Raportului de executare a bugetului Primăriei, ș.a.

Toate proiectele de decizie pot fi accesate pe pagina web oficială primsoroca.md. Observatorul de Nord a transmis în direct consultările publice, pe care le puteți urmări mai jos.

Apropo, este important ca cetățenii să participe la consultările publice ale primăriei municipiului deoarece acesta este un mijloc prin care comunitatea poate influența procesul decizional și poate aduce la cunoștința autorităților locale nevoile, problemele și sugestiile lor.

Prin intermediul consultărilor publice, primăria poate afla opiniile și sugestiile cetățenilor cu privire la diferite probleme care privesc comunitatea, cum ar fi proiecte de dezvoltare urbană, bugetul local, reglementări și politici publice, servicii publice, infrastructură și altele.

Participarea cetățenilor la consultările publice oferă primăriei un feedback valoros și poate ajuta la identificarea nevoilor și preocupărilor comunității, astfel încât să poată fi luate decizii mai bune și mai informate în beneficiul tuturor.

De asemenea, participarea la consultările publice poate contribui la creșterea transparenței și responsabilității autorităților locale, ceea ce poate duce la o mai mare încredere în instituțiile publice și la un sentiment mai puternic de implicare a cetățenilor în viața comunității lor.

În concluzie, participarea cetățenilor la consultările publice ale primăriei municipiului este importantă pentru o mai bună implicare a comunității în procesul decizional și pentru un dialog mai deschis și mai eficient între cetățeni și autoritățile locale.


Articolul precedentAventura „micilor exploratori” prin Soroca de cândva
Articolul următorCare este soarta copiei Paloșului lui Ștefan cel Mare din Cetatea Soroca? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.