Consultantul unui procuror din Soroca, deferit justiției pentru trafic de influență

0
1294

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui consultant al procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca. Bănuitul, susţinând că are influenţă asupra procurorului a cerut de la o persoană bunuri materiale în valoare de 300 dolari SUA pentru sine, precum şi mijloace băneşti în sumă de 1000 dolari SUA pentru a le transmite procurorului. În schimbul acestora, învinuitul urma să convingă procurorul să nu depună un demers în instanţa de judecată.

 Totodată, bărbatul a mai pretins de la aceeași persoană mijloace băneşti în sumă de 3500 Euro pentru a-i transmite procurorului şi judecătorului care examinează cauza penală, cu scopul de a se aplica o pedeapsă penală mai blândă pentru infracțiunea săvârșită. Tot el, susţinând că are influenţă asupra procurorului care reprezenta învinuirea în cauza penală în care erau vizați doi locuitori ai r-lui Soroca de săvârșirea infracțiunii de violență în familie, a pretins, a acceptat şi a primit, personal, de la unul din făptuitorii pe caz, în două tranșe, bani ce nu i se cuvin în sumă totală de 30 mii lei. În schimbul acestora, urma să influențeze procurorul, ca să solicite în instanţa de judecată aplicarea în privinţa inculpaților a unor pedepse mai blânde pentru infracțiunea săvârșită.

Învinuitul şi-a recunoscut vina și a fost suspendat din funcția deținută. Pentru fapta săvârșită, învinuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 3000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 5 ani.

(publika.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.