CONSULTĂRI PUBLICE. Sorocenii sunt îndemnați să înainteze propuneri pentru drumuri, grădinițe și tineret

0
219

Primăria municipiului Soroca anunță consultări publice pe marginea mai multor subiecte. Informația a fost plasată pe site-ul autorităților locale și pe rețelele sociale la data de șase noiembrie. Pe parcursul a 10 zile sorocenii pot înainta propuneri referitoare la gestionarea surselor financiare din buget.

Astfel, primăria propune trei subiecte pentru care așteaptă sugestii de la cetățeni.

”Învățământul preșcolar pentru anul 2019”

Pentru anul 2019 în proiectul de buget sunt planificate surse financiare în valoare de 1699 mii lei din surse proprii pentru îmbunătățirea condițiilor din cadrul instituțiilor preșcolare. Necesitatea la acest capitol justificată prin solicitările instituțiilor preșcolare constituie 7571,3 mii leii, se arată în anunț. Iar întrebarea adresată cetățenilor este:

Considerați că este necesar de aloca surse suplementare la solicitarea instituțiilor preșcolare? Argumentați de ce”.

”Activități pentru tineret pentru anul 2019” este al doilea proiect de decizie supra cărui se pot expune locuitorii urbei.

Pentru anul 2019 în proiectul de buget sunt planificate surse financiare în valoare de 150 mii lei la capitolul activități de tineret, informează autoritățile, iar întrebarea la care ar trebui să răspundă sorocenii este:

Considerați că este suficientă această sumă financiară planificată, sau considerați că trebuie alocat suplementar surse financiare la acest capitol? Argumentați de ce. Pentru ce tipuri de activități ar trebui să fie alocate surse financiare? Argumentați de ce”.

Al treilea subiect înaintat pentru consultări cu publicul este ”Infrastructura drumurilor pentru anul 2019”.

Pentru anul 2019 în proiectul de buget sunt planificate surse financiare în valoare de 4108,3 mii lei cu destinație specială și 0 lei din venituri proprii, se menționează în anunț. Primăria întreabă sorocenii:

Considerați că este suficient această sursă financiară sau este necesar de a fi majorată din venituri proprii? Care porțiuni de drumuri în opinia Dumneavoastră sunt cele mai prioritare de a fi incluse în buget pentru a fi reparate pentru anul 2019? Argumentați de ce”.

Astfel, locuitorii municipiului Soroca sunt încurajați să vină cu propuneri și recomandări, care pot fi prezentate în cancelaria primăriei sau prin intermediul poştei electronice e-mail: msoroca@mtc.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.