Constantin Rusu: „Vreau să fiu un exemplu, idol, atât pentru viitorii mei copii, cât și pentru toate generațiile care urmează să crească”/ GALERIE FOTO

0
306

El este Constantin Rusu, tânărul ambițios care a găsit calea pentru a fi fericit prin sport. Deja de mai mult de un deceniu el merge zi de zi la sală, își antrenează corpul pentru o nouă competiție, care după urmează să fie câștigată.

De la 16 ani, Constantin și-a dedicat tot timpul liber pentru kikboxing, a optat mereu pentru titluri înalte, pentru lupte cu campioni mondiali și desigur pentru a-și demonstra că merită tot ce-i mai bun în această viață.

Pentru prima oară el s-a încercat pe sine în acest domeniu fiind student în anul I la Colegiu Tehnic Agricol din Soroca. Chiar în incinta instituției era o sală unde băieții își încercau puterile și-și modelau corpul. În acea vreme erau doi antrenori, care au pus baza în cariera sa de sportiv, Directorul instituției, Constantin Nesterenco și Iurie Todirean.

Desigur că nu există căi ușoare dacă vrei să devii un om renumit și mai ales un campion și nici lui Constantin nu i-a fost deloc ușor. Primele tentative îi păreau foarte complicate, nu cunoștea nimic despre acest gen de sport, băieții de acolo deja aveau o oarecare experiență și-l băteau fără de milă. „Asta m-a făcut să iubesc încă mai mult sportul dat, era o concurență sănătoasă, care mă motiva să nu mă opresc din drum”. El visa să devină cel mai bun din republică ș zi de zi se îndrăgostea în Kikboxing și mergea înainte.

Cel mai mare obstacol pentru Constantin era cum să îmbine studiile cu sportul. Deși continua să viseze la titluri mari, se gândea și la o profesie, care l-ar putea mult ajuta pe viitor. „Nu voiam să-mi dezamăgesc părinții și nici pe mine însumi, trebuia să mă dezvolt în ambele domenii și să finisez și colegiu cu brio”.

După o perioadă Constantin a început să lucreze mai mult asupra sa. A devenit campion multiplu al Raionului Soroca și a cucerit și o parte din țările europene. Desigur că Constantin a mers să se dezvolte și să se extindă mai departe. A început mai întâi studiile în Chișinău, a găsit una dintre cele mai bune săli din republică și acolo și-a dat frâu liber în cariera sa. Nici la Chișinău nu a fost să fie ușor, sala era departe de casă, lecțiile durau toată ziua și seara risca să meargă pe jos, din lipsa transportului. „Stabilindu-mă la Chișinău , îmi era puțin greu sa mă adaptez stilului de viață de aici. Am fost nevoit sa combin universitatea cu antrenamentele. Sala se afla la o ora distanță de locul unde locuiam și pentru că finisam antrenamentul târziu , riscam sa parcurg acest drum pe jos. Un alt obstacol a fost sala însăși , deoarece era una dintre cele mai puternice săli din republică , la rândul său erau și sportivi de cel mai înalt nivel de pregătire. Nu ne lipsea nici aici concurența, eu fiind într-un ambient nou plin de campioni eram în situația când trebuia să demonstrez tuturor capacitățile mele așa cum am făcut-o și la Soroca”. Mereu a fost judecat pentru visele mărețe pe care le avea. În acel moment pentru toți ceea ce-și dorea el era imposibil de realizat, dar a ajuns să fie mai bun decât credea el vreodată.

„Toate luptele mele au avut o semnificație importanta în dezvoltarea carierei cât și a propriei persoane. Însă cele mai importante au fost cele la care am primit următoarele titluri”:

1) Tracia GP 33- Romania (72 kg)

2)KOK -Lituania (77 kg)

3)FEA – Republica Moldova (77 kg)

4)WKL-Portugalia (75 kg)

Aceste 4 titluri reprezintă titlul de campion la profesioniști, fiind cele mai înalte titluri în țările date.

„Viitorul meu include în continuare cât mai multe victorii în cele mai mari și cunoscute organizații. Voi activa în această sferă până în ultima clipă și voi cuceri toate titlurile”. Constantin visează pe să dețină propria lui sală. El vrea să-i ajute pe toți tinerii să-și atingă scopurile și să-și urmeze visele așa cum a făcut-o el. „Vreau să fiu un exemplu, idol, atât pentru viitorii mei copii, cât și pentru toate generațiile care urmează să crească”.

Articolul precedentBuletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 4 aprilie, 2022
Articolul următorDe ce la Soroca nu circulă seara transportul public și când vor merge microbuzele până la 22:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.