Consiliul Unirii Soroca vă invită să participați la concursul „POEZIA UNIRII”- 2021

0
93

Consiliul Unirii Soroca vă invită să participați la concursul „POEZIA UNIRII”- 2021, activitate dedicată Unirii Basarabiei cu România de la 27 martie 1918. Vedeți mai jos regulamentul concursului: 

REGULAMENTUL Concursului – recital (on-line) „POEZIA UNIRII”- 2021

I.NOȚIUNI GENERALE
Concursul – recital este dedicat Zilei Unirii Basarabiei cu Romania, sub egida AO „CONSILIUL UNIRII din SOROCA”. Concursul este destinat elevilor din clasele a IX-a – a XII-a din instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Soroca.
II.OBIECTIVELE CONCURSULUI
Cultivarea expresiei artistice a cuvântului;
Propagarea unui repertoriu de valoare din literatura națională în instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Soroca;
Conștientizarea în rândul elevilor a importanței acestui eveniment istoric.
III.MODUL DE ORGANIZARE A CONCURSULUI
La concursul – recital pot participa elevi din instituțiile de învățământ din municipiul și raionul Soroca. Concursul se organizează on-line.
IV. PERIOADA ORGANIZĂRII
Participanții vor înregistra un video cu un recital la tema propusă , nu mai mare de 3 minute, în perioada 22-26 martie 2021, indicând: numele, prenumele, clasa, instituția de învățământ, autorul, poezia pe care o vor recita. Termenul limită: 26 martie, ora 18.00
IV. CONDIȚII DE PARTICIPARE
Participanții vor filma video de preferință în costume naționale/ cu tricolor în mână/ fundal de tricolor/ etc… Materialele vor fi plasate în comentariile acestei postări, pe pagina de Facebook a Consiliului Unirii Soroca.
V. CRITERII DE APRECIERE
Pentru aprecierea concurenților și determinarea învingătorilor în concurs, va fi
ales un juriu în componența căruia vor fi întruniți specialiști în domeniu.
Juriul va aprecia: dicția și pronunțarea; ritmurile variate de vorbire, expresivitatea rostirii artistice; ținuta scenică; valoarea artistică a textelor selectate; originalitatea.
VI.DISPOZIŢII FINALE
În cadrul concursului, 27 elevi laureați vor beneficia de diplome și premii ( set de cărți, tricolor de masă, alte premii valoroase),iar ceilalți- diplome de participare.
Premierea: Învingătorii își vor ridica premiile duminică, 28 martie, ora 15.00, în fața Cetății Soroca (cei care nu vor putea veni la ora indicată, vor suna pentru detalii la nr.069203938, Olga Gherghelijiu)
Articolul precedentDirecția Gospodăriei Locativ-Comunale din Soroca are un nou șef
Articolul următorDrepturile sexual-reproductive ale femeilor cu dizabilități sunt neglijate în centrele de plasament
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.