Consilierilor li s-a propus premierea a 322 de elevi și 168 de profesori din raionul Soroca

0
647

Consilierii raionali din Soroca urmează să analizeze propunerea de acordare tradițională a premiilor elevilor și cadrelor didactice din raionul nostru pentru performanțe deosebite în anul de studii 2022-2023. Scopul proiectului este de a încuraja și de a motiva atât elevii, cât și cadrele didactice să-și dezvolte potențialul și să atingă performanțe remarcabile la nivel regional.

Potrivit principalelor prevederi ale proiectului, vor fi premiați elevii și cadrele didactice care au obținut locuri de frunte în competițiile școlare și științifice desfășurate în cadrul raionului Soroca în anul de studii menționat. Fondurile alocate pentru aceste premii sunt în valoare totală de 179.300 de lei. Din această sumă, 89.650 de lei vor fi destinate premiilor elevilor, aceeași sumă va fi alocată premiilor cadrelor didactice.

Repartizarea sumelor se va face în funcție de rezultatele obținute în competițiile desfășurate la nivel raional. Astfel, pentru locurile I, II, III și mențiuni la Olimpiadele raionale, vor fi acordate premii în sume variind între 100 și 300 de lei pentru fiecare elev și cadru didactic premiat, în funcție de clasificarea obținută.

De asemenea, vor fi acordate premii și pentru rezultatele obținute în cadrul Conferinței Științifice “Vreau să știu”, conform clasificării și valorii prestigioase a locurilor ocupate în competiție. 

Au fost selectați pentru premiere 322 de elevi (Liceul Teoretic “Constantin Stere” – 116 elevi, Liceul Teoretic “Petru Rareș” – 62 elevi, Liceul Teoretic “Ion Creangă” – 42 elevi, Liceul Teoretic Visoca – 21 elevi, Liceul Teoretic “Alexandr Pușkin” – 12 elevi, Gimnaziul “Andrei Porcescu”, Căinarii Vechi – 9 elevi, Gimnaziul “Grigore Vieru”, Vasilcău – 8 elevi, Gimnaziul “Alexandru Lupașcu”, Volovița – 7 elevi, Gimnaziile “Dumitru Matcovschi”, Soroca, Racovăț și Slobozia-Cremene – câte 5 elevi, Gimnaziul Bulboci – 4 elevi, Gimnaziile Bădiceni, Rublenița, Holoșnița și “Valeriu Burduja”, Șeptelici – câte 3, Gimnaziile Schineni, Cosăuți, Cerlina și Nimereuca – câte 2 elevi, Gimnaziile Dărcăuți, Stoicani, Voloave, Vărăncău și Rudi – câte 1 elev. Totodată vor fi premiați și 168 de profesori din 25 de instituții de învățământ din raion.

Ședința ordinară a Consiliului Raional Soroca, în care urmează să fie analizată decizia, va avea loc la 15 februarie 2024.

Articolul precedentȘoferița automobilului, care a lovit mama și fetița la Soroca-Nouă, nu era în stare de ebrietate
Articolul următorMeteo, 7 februarie: zi de primăvară la început de februarie
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.