Consilierii au adoptat bugetul municipiului Soroca în prima lectură

0
249

Astăzi a avut loc ședința ordinară a consiliului municipal Soroca la care au participat 18 din cei 27 de aleși locali. Pe ordinea de zi erau incluse inițial 16 proiecte de decizie, dar la propunerea consilierilor și a primarului municipiului, au mai fost adăugate câteva. Cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi au fost cele cu privire la aprobarea bugetului Primăriei municipiului Soroca pe anul 2019 (în prima lectură), rectificarea bugetului Primăriei pe anul 2018 și luarea unui credit pentru procurarea maşinii MAZ-5917A2-390 de curăţat şi amenajat cu vacuum.

Aleșii locali au propus la începutul ședinței ca aceste subiecte să fie lăsate la final, iar pentru început să fie examinate alte proiecte de decizii, așteptate și de sorocenii prezenți în sala de ședințe. Astfel că au fost adoptate mai multe decizii, majoritatea cu vot unanim, cu privire la alocarea surselor financiare din fondul de rezervă cu prilejul aniversării a 20 de ani ai Liceul Teoretic „Petru Rareş”, ONG-ului „Pro Cultura” pentru editarea Almanahului Soroca, Societății Nevăzătorilor din Soroca, și pentru acoperirea parţială a cheltuielilor pentru tratamentul unor locuitori ai municipiului. Au fost casate unele bunuri uzate, a fost aprobată anunţarea licitaţiei privind vânzarea unor bunuri imobile din proprietate publică (subsolul clădirii de pe str. Maria Cebotari, 25), au fost transmise în proprietate privată câteva sectore de teren aferent casei de locuit, și altele.

Aleșii locali au aprobat fără mari discuții bugetul Primăriei municipiului Soroca pe anul 2019 (în prima lectură), dar au venit și cu câteva propuneri care țin de transparență și de prezentarea informațiilor mai detaliate pentru ce anume vor fi cheltuiți banii. Cele mai mari discuții contradictorii și replici a stârnit subiectul cu privire la rectificarea bugetului Primăriei municipiului pe anul 2018, inclusiv și amendamentele propuse pe ultima sută de metri de Comisia pentru buget, finanțe, dezvoltarea social – economică și asistență socială. Proiectul de decize cu unele amendamente a fost aprobat. Cât privește proiectul de decizie cu privire la solicitarea unui credit pentru efectuarea cheltuielilor de procurare a unei mașini de măturat străzile, acesta nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Puteți vedea înregistrarea video de la Ședința Consiliului Municipal pe

LIVE de la ședința Consiliului municipal Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.