Concurs pentru elevi! Câştigă o tabletă sau un telefon mobil de la API

0
109
API logo

Asociaţia Presei Independente anunță un concurs național de texte (eseuri, poezii), imagini (fotografii, desene, caricaturi) și filme (filme video, animaţii) cu tema: „Importanța presei independente pentru dezvoltarea democratică a Moldovei“, destinat elevilor claselor VIII-XII de la gimnaziile și liceele din Republica Moldova. Activitatea este prilejuită de aniversărea a 20-ea de la constituirea API. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu cadouri (obiecte) de preț, anunţă organizatorii.

Concursul se desfășoară în perioada 3 mai –15 iunie 2017 și are trei categorii:

  • eseuri/poezii;

  • fotografii/desene/caricaturi;

  • filme video/animaţii.

Lucrările prezentate la concurs trebuie să respecte condițiile regulamentului și să prezinte viziuni de ansamblu și/sau cazuri concrete care vizează situația presei independente din Republica Moldova și contribuția ei la dezvoltarea democratică a țării noastre.

La concurs pot participa elevii/elevele claselor VIII-XII de la toate gimnaziile și liceele din Republica Moldova care vor transmite pe adresa electronică a API lucrări realizate cu forțe proprii, în limbile română, rusă sau engleză. Elevii/elevele pot participa cu câte o singură lucrare la una sau mai multe categorii ale concursului.

Lucrările pot fi transmise doar electronic şi trebuie să corespundă temei concursului și condițiilor tehnice.

Vezi REGULAMENTUL concursului aici: http://api.md/upload/Regulamenul_concursului_API20.pdf

Pentru participare la concurs, elevii/elevele vor transmite lucrările pe adresele electronice: api@api.md, diana.lungu@api.md. Data-limită de prezentare a dosarelor: 15 iunie 2017, ora 18.00.

Lucrările transmise la concurs vor fi evaluate de un juriu profesionist, din componența căruia vor face parte jurnaliști/jurnaliste notorii din Republica Moldova. Membrii juriului vor aprecia expresia artistică și originalitatea lucrărilor, corespunderea tematicii anunțate a concursului, argumentarea prin utilizarea exemplelor concrete, respectarea dreptului de autor, coerența exprimării.

De asemenea, în perioada 20 iunie 2017 – 20 august 2017 lucrările vor fi afișate pe pagina web www.api.md la secțiunea ”API la 20 de ani”, iar utilizatorii vor putea vota pentru lucrările preferate. Votul pe pagina web nu va avea un caracter obligatoriu pentru membrii juriului, ci unul consultativ.

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc la mijlocul lunii septembrie 2017, iar festivitatea de premiere – la 29 septembrie 2017, când se vor împlini 20 de ani de la înregistrarea Asociației Presei Independente (API).

Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie de concurs vor fi premiați cu obiecte de preț (telefoane mobile, tablete etc). Premii de încurajare vor fi oferite și autorilor/autoarelor lucrărilor care vor obține cele multe voturi la votarea pe pagina web www.api.md.

Pentru informații suplimentare apelaţi la: 022 210602.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.