CONCURS DE GRANTURI: Tinerii din raionul Soroca pot obține finanțare pentru proiecte în comunitățile lor

0
219
Foto: pixabay.com

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA lansează Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca 2020”, care este dedicat susținerii grupurilor de inițiativă ale Tinerilor din raionul Soroca, prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea proiectelor locale de tineret.

Programul are două componente principale, care prevăd pe de o parte, abilitarea tinerilor în procesul de participare a acestora în autogestionarea programului, începând cu acțiuni de colectarea de fonduri, mobilizarea comunității și extinderea parteneriatelor în acest sens, inclusiv pe de altă parte, formarea abilităților grupurilor de inițiativă în procesul de inițierea și dezvoltarea proiectelor comunitare, oferindu-le suport financiar sub formă de granturi.

Scopul programului

 Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, are ca scop creșterea participării civice ale tinerilor din raionul Soroca la dezvoltarea socială și economică a comunităților în care locuiesc.

Obiectivele programului

– Abilitarea tinerilor în procesul de identificare a problemelor care-i afectează în mod direct și a ideilor proprii pentru soluționarea acestora, în cooperare cu autoritățile și instituțiile publice, inclusiv cu alte structuri și actori comunitari;

– Promovarea spiritului filantropic în societate, cu implicarea directă a tinerilor în procesul de colectare de fonduri pentru proiectele comunitare propuse spre implementare în raza raionului Soroca;

– Dezvoltarea și consolidarea capacităților tinerilor din raionul Soroca în vederea elaborării și implementării proiectelor comunitare, gestionării fondurilor financiare din cadrul programului, edificarea grupurilor de inițiativă și a potențialilor parteneri, lucru în echipă, luarea deciziilor, inclusiv în vederea comunicării și negocierii cu factori decizionali din domeniul politicilor de tineret la nivel local și raional.

Proceduri de înscriere la concurs

Înscrierea la concurs a unui proiect se face în baza ”Formularului de Aplicare” tipizat, care poate fi descărcat de pe site-ul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA sau care poate fi solicitat prin email la adresa electronică crt.dacia@gmail.com în format electronic și pe suport de hârtie, direct de la sediul organizație de pe adresa str. Mihail Sadoveanu nr. 21, mun. Soroca, MD-3006.

Pentru diverse chestiuni legate de obținerea ”Formularului de Aplicare”, persoanele interesate pot telefona de luni până vineri, de la orele 09:00 până la 18:00, la numărul de telefon al organizației: +373 230 23619.

Perioada eligibilă de depunere a unui proiect la concurs este din data de 01 aprilie 2020 și se încheie la data de 31 octombrie 2020. Grupul de Inițiativă poate prezenta proiectul său, descris în baza Formularului de Aplicare, prin următoarele metode:

Toate proiectele prezentate pe perioada unei luni, vor fi examinate imediat în prima săptămână a următoarei luni. Un Grup de Inițiativă poate depune la concursul Programului Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca” mia multe proiecte, însă doar unul va putea fi finanțat.

Prezentarea mai multor idei de proiecte sporește șansele de finanțare a Grupului de Inițiativă, acumulând totodată o mai mare experiență în procesul de elaborare a proiectului.

Regulamentul privind organizarea și desfășurarea Programului Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca, Formularul de aplicare și mai multe detalii le găsiți  AICI.

Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, este preconceput după modelul Youth Banks din Irlanda, care este implementat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în baza unui cadru extins de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Consiliul Raional Soroca și Fundația Est-Europeană din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.