Concurenții Festivalului “Trandafir de pe Cetate” în așteptarea notelor

0
79

16 interpreți de folclor din raioanele Soroca, Drochia și Florești, concurează pentru Marele Premiu al Festivalului-Concurs Televizat “Trandafir de pe Cetate”.

Prima parte a evenimentului, concursul propriu-zis, s-a încheiat de scurt timp. Toți concurenții au evoluat cu câte două lucrări.

Aceștia sunt jurizați de un colegiu din care fac parte: Diana Decuseară, șefa Centrul de Promovare și Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Constantin Volnițchi, fondatorul televiziunii locale, Constantin Purici, profesor la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”, Grigore Bucătaru, șeful Secției raionale Cultură, Suzana Popescu, interpretă de folclor și Tamara Boboc-Coșciug, care este și moderatoarea evenimentului.

Concursul s-a desfășurat pe scena Palatului de Cultură Soroca.

Concurenții din acest an:

Crina Tureac, Ilie Cazacu, Simion Lungu, Alexei Pânzari (Drochia), Corina Rotaru, CCristina Ursachi, Valentina Curoșu, Doina Prisăcari, Alina Aramă (Drochia), Iuliana Rotari, Nicanor Prodan (Rădulenii Vechi, Florești), Bianca Movileanu, Maria Pânzari (Băhrinești, Florești), Galina Topor, Tamara Bejenari, Zinaida Nitrean.

Rezultatele concursului și festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în Cetatea Sporoca, la ora 18.00. Ulterior publicul va putea urmări spectacolul de gală al festivalului și un recital al interpretei de folclor, Suzana Popescu.

Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat Consiliul raional Soroca, Secția Cultură și Turism Soroca, Televiziunea locală Sor TV. În premieră, ediția din acest an este susținută și de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

Articolul precedentAjutor umanitar pentru Spitalul raional Soroca
Articolul următorDouă cazuri de Antrax la Bulboci, raionul Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.