Compensațiile la gaz vor fi de 12-13 lei pentru un metru cub, la tariful de 29,2 lei

0
499

Compensaţia la gaz pe timpul iernii se va ridica la o medie de 12-13 lei pentru  metrul cub pentru populație (la un tarif de 29,2 lei), scrie infotag.md. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă de miercuri de către ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari.

Potrivit acestuia, cuantumul exact al compensaţiei încă n-a fost stabilit, dar „cei mai vulnerabili vor primi mai mult”.

Ministrul a subliniat că valoarea compensaţiilor vor depinde de vulnerabilitatea consumatorilor. „Deocamdată nu știm ce procent din populație va intra în prima categorie (cea mai vulnerabilă), ce procent va intra în a doua. Abia am început să primim informații (după lansarea platformei http://compensatii.gov.md/ – „I.”). În două-trei săptămâni, când vom avea o înțelegere aproximativă a situației, vom putea calcula cuantumul compensației pentru fiecare categorie de populație”, crede Spatari.

Suma totală a fondurilor planificate de stat pentru plata compensaţiilor în sezonul de încălzire (noiembrie-martie) este de peste 5,5 miliarde de lei, de 2,5 ori mai mult decât iarna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.