Comitetul sub-bazinal Naslavcea-Vasilcău s-a întrunit astăzi la Soroca: membrii au discutat problemele de mediu și și-au ales conducerea

0
241

Astăzi la Soroca s-a întrunit Comitetul sub-bazinal Naslavcea-Vasilcău, din care fac parte autorități publice locale din raionale Soroca, Dondușeni și Ocnița, dar și Asociația Obștească “ECO-SOR”. Au mai fost prezenți și reprezentanți din partea Ministerului Mediului, care s-au conectat online.

Cei prezenți au fost salutați de Iurie Tănase, vicepreședinte al raionului Soroca, și președinte al Comitetul sub-bazinal Naslavcea-Vasilcău, Nicolae Ghîtlan, șef-adjuct al Direcției Agricultură și Alimentație, responsabil de mediu și Valentina Jamba, șefa Asociației Obștești “ECO-SOR”.

Victoria Gratii, șefa Direcției politici de management integrat al resurselor de apă, le-a vorbit celor prezenți despre modificările legislative recente, dar și despre cele ce vor urma, responsabilitățile APL, condițiile de retragere a autorizației de mediu, proprietatea bazinelor de apă, gestionarea secetei și altele. Valentina Jamba, a făcut un raport despre principalele activități realizate până în prezent și a menționat importanța colectării selective a gunoiului. 

Ulterior a fost aleasă conducerea Comitetul sub-bazinal, Naslavcea-Vasilcău. Astfel Iurie Tănase a fost ales pentru un nou mandat de președinte, iar vice-președinți au devenit Valeriu Scutelnic, primarul satului Bîrnova și Ivan Rîlschii, primarul satului Pocrovca. Secretariatul va fi asigurat de Asociația Obștească “ECO-SOR”. Ulterior aceștia și-au planificat activitățile ce urmează să le realizeze și au decis coordonarea pe domeniul informațiilor despre proiectele de mediu ce vor fi accesibile pentru localitățile din aceste raioane.


Articolul precedentMajorare de prețuri pentru benzină și motorină în weekend
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 februarie, 2024
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.