Comisar șef Octavian Cebotarenco: „Suntem datori să comemorăm și să păstrăm cu sfințenie ceea pentru ce au luptat veteranii noștri”

0
354

  Anual, la 2 martie este marcată Ziua Memoriei şi Recunoştinţei, zi de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Stimați Veterani, ziua de 2 martie reprezintă un moment de reflecție pentru noi toți, e o lecție prea dură cu consecințe tragice, dar care ne fac să reflectăm tot mai mult asupra noțiunilor de patriotism și devotement față de țara și poporul din care facem parte. Memoria acelei perioade dramatice rămâne nu doar în paginile istorice, ci pe chipurile îndurerate a mamelor, soțiilor, copiilor orfani, se citește în privirile celor care au fost invincibili în fața ploii de gloanțe și au reușit să revină acasă. Îmi exprim respectul și recunoștința pentru eroii căzuți pe câmpurile de luptă și aduc un sincer omagiu veteranilor de război din raionul nostru.

Astăzi, mai mult ca oricând, menționăm cu certitudine că suntem datori să comemorăm și să păstrăm cu sfințenie ceea pentru ce au luptat veteranii noștri. Jertfa lor de atunci ne face să înţelegem mai bine ce avem de făcut noi azi pentru ca copiii și nepoții noștri să nu trăiască asemenea tragedii.

Anume astăzi, în situația critică de război în vecinătatea noastră și a scenariului monstruos, inacceptabil de agresiv asupra poporului ucrainean, comemorarea acestei zile istorice reprezintă şi un prilej de a medita asupra consecințelor tragice ale războiului.

Acum ca niciodată trebuie să înțelegem cât de primordială este pacea, că trebuie să construim împreună un viitor mai bun pentru țară și pentru familiile noastre.

Octavian CEBOTARENCO,

șef al Inspectoratului de poliţie Soroca, comisar-şef                                                      

                             


Articolul precedentDespre Patrie și patriotism – lecție de neuitat la LT „Constantin Stere” din Soroca / VIDEO
Articolul următorValeriu Paladii, colonel în rezervă, a predat o lecție de patriotism elevilor unul liceu din Florești
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.