Colinde, cântece și tradiții au fost adunate într-o carte la Soroca / VIDEO

0
248

Astăzi, în incinta Palatului de Cultură, a avut loc o activitate muzical-literară consacrată „Zilei Naționale a Lecturii”. În cadrul acestei activități, a fost lansată și o carte, cu genericul „Colindul și Cântecul de stea – rădăcini și tradiții”. La eveniment, au participat autoritățile locale, dar și oaspeți veniți din România.

„Această culegere este rezultatul muncii în echipă: bibliotecari ai bibliotecilor publice, manageri ai căminelor, caselor de cultură, conducătorilor a colectivelor artistice. De apreciat inițiativa și aportul doamnei Tamara Coșciug, specialist superior, care a avut capacitatea să mobilizeze întreaga echipă pentru a finisa proiectul cu succes. Recomand tuturor doritorilor această culegere și cu certitudine constat, că cercetările în teren înscrise în ea, reprezintă o dovadă, că în raionul Soroca se păstrează tradițiile și obiceiurile de iarnă, îndeosebi Colindatul”, Grigore Bucătaru, șef al Secției Cultură și Turism Soroca.

„Toate colindele au un mesaj creștin, legat în primul rând de Crăciun, care înseamnă Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, din Sfânta Fecioară Maria, prin lucrarea Sfântului Duh. Prin aceste colinde culese din multe localități basarabene, se face legătura de suflet dintre generațiile vechi și cele noi, care astăzi le cântă cu atâta bucurie sfântă și dăruire duhovnicească”, Preot prof.Dr. Mihail Milea, membru în Uniunea Scriitorilor din București.

Lectura nu este doar o activitate plăcută, ci și o poartă către cunoaștere, imaginație și empatie. Ea ne oferă șansa de a explora universuri nevăzute, de a învăța de la gândurile altora și de a descoperi perspective noi asupra vieții.

Tot astăzi, a avut loc și prezentarea cărții „Manualul de viață al poetului Grigore Vieru” de Sava Bogasiu.

„Această carte, este în sine un prinos de veșnică recunoștință pe care îl aducem acestui mare poet al Limbii Române, de veșnică pomenire, Luceafărul Limbii Române de dincolo de Prut. M-am stăruit, după putere, cu ajutorul bunului Dumnezeu, să extrag din vasta lui operă literară zece lecții de viață care-l definesc pe Grigore Vieru ca poet național al Limbii Române, cu care s-a unit pe vecie, prin jurământ sfânt pe altarul Patriei”, Preot prof.Dr. Mihail Milea, membru în Uniunea Scriitorilor din București.


Articolul precedentPercheziții la Florești și în alte trei localități din țară într-un dosar al substanțelor chimice importate
Articolul următorOmagiu adus poetului Grigore Vieru la Rublenița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.