Percheziții la Florești și în alte trei localități din țară într-un dosar al substanțelor chimice importate

0
163

La Florești și în alte trei localități din țară, ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice ai INI, în colaborare cu procurorii PCCOCS, anunță desfășurarea perchezițiilor în patru localități într-un dosar de spălare de bani și păstrare necorespunzătoare a peste 20.000.000 kg de îngrășăminte (inclusiv NPK) și sulfat de amoniu, ce ar fi de calitate îndoielnică, scrie telegraph.md.

Potrivit estimărilor, substanțele chimice importate din Rusia și alte state de către o companie fondată de cetățeni ai Moldovei și Rusiei ar valora peste 144.000.000 lei. În urma perchezițiilor la depozite din Edineț, Florești și Cahul, substanțele păstrate necorespunzător sub cerul liber au fost ridicate, precum și saci cu mostre de substanță granulată ce urmează a fi supuse expertizei.

De asemenea, din oficiul din Chișinău au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, dar și purtători de informație și dispozitive de comunicare.

Urmare a acțiunilor procesual-penale, procurorii PCCOCS i-au atribuit unui factor de decizie de la Chișinău statutul de bănuit. Investigațiile continuă, cu asigurarea garanțiilor procedurale și prezumției de nevinovăție față de acesta, potrivit legii.

Urmăriți reportajul video AICI


Articolul precedentSorocenii au celebrat cartea și lectura / VIDEO
Articolul următorColinde, cântece și tradiții au fost adunate într-o carte la Soroca / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.