Cititorii soroceni au participat la Târgul lui Guguţă

0
25

Micii cititori din Soroca şi-au dat întâlnire, recent, la Biblioteca publică „Mihail Sadoveanu”, unde a avut loc primul târg al lui „Guguţă”. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internațională a cărții pentru copii și tineret, marcată în fiecare an pe 2 aprilie, data nașterii scriitorului Hans Christian Andersen.

Astfel, zeci de copii s-au adunat, aducând cu ei cărţile citite din propria bibliotecă, pe care le-au schimbat cu alţi participanţi la eveniment. Totodată, unii dintre ei au venit cu diverse lucrări manuale realizate în tehnica origami, croşetate sau desene, pe care le-au pus în vânzare pentru toţi doritorii.

Ion Jicul, elev la Liceul „Petru Rareş” şi-a scos în vânzare cele mai frumoase desene
Ion Jicul, elev la Liceul „Petru Rareş” şi-a scos în vânzare cele mai frumoase desene

 

Eleva Liceului „Constantin Stere”, Ana-Maria Dubciuc a adus la Tâtg lucrări executate în tehnica origami sau tricotate
Eleva Liceului „Constantin Stere”, Ana-Maria Dubciuc a adus la Tâtg lucrări executate în tehnica origami sau tricotate

 

Copiii, cititori ai celor cinci filiale ale Centrului Raional de Informare şi Documentare „Mihail Sadoveanu”, au prezentat scenete, printre personajele prezente fiind Guguţă — unul dintre cei mai îndrăgiţi eroi, după cum afirmă bibliotecarele. Copiii au cântat şi au recitat poezii, şi-au complimentat lucrările cum au putut mai bine, determinând participanţii să le procure. Astfel ei au creat o adevărată atmosferă de târg.

Scriitoarea Elena Ţârdea-Spinei alături de cititori
Scriitoarea Elena Ţârdea-Spinei alături de cititori

 

În cadrul evenimentului, scriitoarea Elena Ţârdea-Spinei a prezentat ultimele sale creaţii, adunate în câteva cărţi pentru copii. Iar la final, toţi participanţii au mers în parcul „Mihai Eminescu”, unde au suplinit colecţia de carte din biblioteca stradală, inaugurată recent.

Articolul precedentProbleme şi impedimente — multe, bani şi posibilităţi — puţine!
Articolul următorŞi iarăşi gunoiştea…
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.