Circa 6 tone de mere donate grădinițelor din raion

0
20

6,5 tone de mere au fost donate copiilor din grădinițele din raionul Soroca. Inițiativa aparține Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare în parteneriat cu producătorii agricoli, dar și alți parteneri, care au lansat Campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”.

Președintele raionului Soroca, Mihai Mâțu a menționat ieri, în cadrul întrevederii cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, că, „Un măr pentru fiecare copil” este deja o tradiție pentru raionul Soroca. O anumită cantitate de mere au primit recent, instituțiile școlare și preșcolare în cadrul Festivalului Naţional al Mărului din acest an, informează Consiliul raional Soroca.

De asemenea, pe parcursul aceleiași zile, ministrul a avut întâlniri cu producătorii agricoli din raion, în care au fost discutate mai multe aspecte și probleme pe care le întâlnesc aceștia în activitatea lor.

În raionul Soroca, suprafața de livezi cu mere ajunge la peste 7000 de hectare. Conform datelor Direcției raionale de Agricultură și Alimentație, din anul precedent, în Soroca sunt 36 de agenţi economici mari care produc mere şi câteva zeci de gospodării ţărăneşti care au livezi de la cel puţin două hectare până la treizeci de hectare.

 

Articolul precedentFotografia Zilei – Ura! Acasă!
Articolul următorPentru cine votăm la alegeri? Dumitru Ciubașenco: candidatul unui singur decret

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.